Linnan juhliin ruokia tekevä yritys avaa tilausravintolan Myllykosken seurataloon

Linnan Herkut oy omistaa suurkeittiön Hämeenlinnassa, jazz-ravintolan Helsingissä sekä pohjoismaista ruokaa valmistavan toimipisteen Floridassa. Yrityksen perustaneella Markku Liljalla on juuret Myllykoskella.

Myllykoskelta kotoisin olevalle catering-yrittäjä Markku Liljalle tehtiin kesällä yllättävä tarjous, josta mies ei tohtinut kieltäytyä.

Myllykosken seuratalon yrityksensä Riverman Investin kautta ostanut Juha Jokimies lähestyi nuoruudestaan tuntemaansa Liljaa ehdotuksella lähteä seuratalon ravintoloitsijaksi.

Tunnen muutamia televisiosta tuttuja keittiömestareita, jotka voisivat mielellään tulla laittamaan ruokaa ja kertomaan siitä ihmisille.

— Myllykoski on kotiseutuani. Teimme kartoituksen siitä, kannattaako seuratalon toimintaan lähteä mukaan. Tulin nopeasti päätelmään, että Myllykoski on hyvä paikka pitää ravintolaa. Alueessa on paljon potentiaalia, etenkin Kymi Ringin valmistuessa, Lilja kertoo.

Liljan mukaan seuratalo tarjoaa hyvät puitteet tilauspohjalta toimivan ravintolan pyörittämiseen.

Ensimmäinen kattaus uudenvuoden juhlissa

Rakennukseen pian valmistuva keittiö pääsee testiin uutena vuotena, jolloin seuratalolla järjestetään juhlat. Tuolloin esiintymässä on muun muassa tanssiyhtye Dallapé.

Ravintola tarjoilee juhlassa Mannerheim-henkistä ruokaa nykypäivän konstein toteutettuna. Kokkina ravintolassa toimii Markku Liljan poika, Miika Lilja.

Ravintola Seukun avaaminen ei ollut Linnan Herkut oy:lle rahallisesti iso ponnistus. Riverman Invest uusi seuratalon keittiön Liljan yrityksen toiveiden mukaisesti.

Ravintola Seukku saattaa järjestää ruokaan ja juomaan liittyviä tapahtumia, mutta varsinaiseen konserttien järjestämiseen se ei osallistu.

— Tunnen muutamia televisiosta tuttuja keittiömestareita, jotka voisivat mielellään tulla laittamaan ruokaa ja kertomaan siitä ihmisille. Mahdolliset tapahtumat on suunnattu ruuan ja viinin ystäville. Asiat ovat vielä suunnitteluasteella.

Suunnitteluun ei ole vielä ollut aikaa, sillä Liljan yrityksen jazzmusiikkiin painottuva musiikkiravintola St. Anna’s on vasta hiljattain avannut ovensa Helsingissä.

— Lisäksi itsenäisyyspäivä sekoitti kuvioita, sillä toimitimme ruokaa Linnan juhliin. Se työllisti meitä odotettua enemmän.

Asiakkaina varustamoja ja lentoyhtiöitä

Hämeenlinnassa päämajaansa pitävä Linnan Herkut oy toimittaa ruokaa muun muassa laivavarustamoille ja lentoyhtiöille.

Lisäksi sillä on Yhdysvalloissa Floridassa toimiva VM Food USA Inc. -tytäryhtiö, joka valmistaa ruokaa pohjoismaisella vivahteella.

Myllykosken tuoretta keittiötä käytetään tilanteen mukaan. Joissain tapauksissa ruoka saattaa tulla Hämeenlinnan keittiöltä, jolloin loppuvalmistelu hoidetaan Myllykoskella. Toisissa tapauksissa ruuan valmistus hoituu alusta loppuun seuratalolla.

— Näissä asioissa kannattaa mennä sen mukaan, mikä on järkevintä. Kaikkea ei tarvitse tehdä Myllykoskella, jos ruuan saa nopeasti Hämeenlinnasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet