Keskon autoliikkeissä alkavat yt-neuvottelut — Enimmillään loppuu 190 työsuhdetta

Henkilöautojen ensirekisteröinti on tippunut alkuvuoden aikana selvästi ja ostajat ovat teknologiamurroksen keskellä epävarmoja.

Minna Mänttäri

Keskon autoliikkeissä aloitetaan heikentyneen markkinatilanteen vuoksi yt-neuvottelut. Arkistokuva
Keskon autoliikkeissä aloitetaan heikentyneen markkinatilanteen vuoksi yt-neuvottelut. Arkistokuva

Kesko-konserniin kuuluva autojen maahantuoja K Auto oy ja niiden vähittäismyyjä K Caara oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut, tiedottaa K-ryhmä.

Neuvottelujen arvioidaan johtavan enimmillään 190 henkilön työsuhteen päättymiseen. K Caaralla on liikkeitä 15 paikkakunnalla mukaan lukien Lappeenranta, Kouvola ja Kotka. Yhtiön edustamia merkkejä ovat Volkswagen, Audi ja Seat.

Neuvottelujen aloittamista perustellaan alan markkinatilanteen heikentymisellä. Keskon mukaan henkilöautojen ensirekisteröintien määrä on alkuvuoden aikana pudonnut viime vuoteen verrattuna yli 12 prosenttia.

Pudotusta selittävät ostajien epävarmuus teknologiamurroksen keskellä, ulkomailta käytettynä tuotujen autojen määrän kasvu ja uusien päästömittausten käyttöönotto.

— Osa näistä tekijöistä on väliaikaisia, mutta emme odota markkinoiden palautuvan aiemmalle tasolle lähitulevaisuudessa. Siksi joudumme sopeuttamaan toimintaamme vallitsevaan tilanteeseen, sanoo K Auto oy:n toimitusjohtaja Johan Friman tiedotteessa.

Neuvotteluiden piirissä on molempien yhtiöiden koko henkilökunta, yhteensä lähes 1500 henkilöä.

Mahdollisten henkilövähennysten lisäksi muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi erilaiset työtehtävien ja vastuualueiden olennaiset muutokset sekä siirrot tehtävästä ja yksiköstä toiseen.