Kaslinkin tunnettavuus on kasvanut lumilautailija Enni Rukajärven avulla — "Parempaa brändilähettilästä ei kotimaiselle kauratuoteperheelle voisi löytää"

Perinteisen maitohyllyajattelun aika alkaa olla ohi, sanoo kouvolalaisen perheyrityksen markkinointijohtaja.

AOP/JEON HEON-KYUN

Enni Rukajärvi voitti olympiapronssia lumilautailun slopestylessa Etelä-Koreassa. Olympia-asuissa urheilijoiden henkilökohtaiset sponsorit eivät saa näkyä.
Enni Rukajärvi voitti olympiapronssia lumilautailun slopestylessa Etelä-Koreassa. Olympia-asuissa urheilijoiden henkilökohtaiset sponsorit eivät saa näkyä.

Vielä toukokuussa noin 0,7 prosenttia suomalaisista tunsi Kaslinkin. Nyt kouvolalaisen perheyhtiön ja kauratuotteiden osaajan tuntee jo joka neljäs suomalainen, sanoo Kaslinkin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Juha-Petteri Kukkonen.

— Kaslink ei ollut kovin tunnettu Kouvolan talousalueen ulkopuolella aikaisemmin. Oikea brändilähettiläs, trendikkäät tuotteet sekä kolmen veljeksen tarina on ollut median silmissä mielenkiintoinen yhdistelmä.

Oikealla brändilähettiläällä Kukkonen tarkoittaa tässä yhteydessä lumilautailija Enni Rukajärveä, joka voitti maanantaina pronssia lumilautailun slopetylessa Pyeongchangin olympialaisissa.

Kaslink ja Rukajärvi solmivat yhteistyösopimuksen viime elokuussa. Rukajärvi on nyt Kaslinkin Aito-kauratuoteperheen brändilähettiläs.

— Enni oli meille selkeä valinta. Parempaa brändilähettilästä ei kotimaiselle kauratuoteperheelle voisi löytää. Hänen ansiostaan olemme pystyneet nostamaan tunnettuutta erittäin nopeassa aikataulussa, ja tämä on tärkeää kuluttajamarkkinoilla.

Kestävä kehitys on tärkeä arvovalinta molemmille osapuolille

Kaslinkia ja Rukajärveä yhdistävät vastuullisuuden ja kestävän kehityksen puolesta puhuminen.

Rukajärvi on suomalaisurheilijoista aktiivisimpia vastuullisuuden ja kestävän kehityksen puolestapuhujia, mikä sopii myös perinteisen suomalaisen elintarviketeollisuuden ennakkoluulottomana innovaattorina kunnostautuneen Kaslinkin arvoihin.

— Jo kolmesti peräkkäin vuoden lumilautailijana palkittu Rukajärvi nimettiin hiljattain Urheilugaalassa Vuoden esikuvaksi, mikä kertoo paljon hänen nauttimastaan arvostuksesta myös kilparatojen ulkopuolella. Sellainen mekin haluamme olla. Uskon, että tulemme yhteistyömme myötä oppimaan toisiltamme paljon, Kukkonen sanoo.

Enni Rukajärven lisäksi Kaslinkilla on myös muita brändilähettiläitä.

Naiskiipeilijä Annaliina Laitinen, parahiihtäjä Sini Pyy ja naisten Korisliigassa pelaava Kouvottaret ovat Tahto-tuoteperheen brändilähettiläitä.

Syksyllä 2017 rap-artisti Musta Barbaari, oikealta nimeltään James Nikander, tähditti bärndilähettiläänä Kaslinkin Aito-tuoteperheen kampanjaa uudessa versiossa 1990-luvun televisiomainoksesta Mä en koskaan juo maitoa.

Katja Juurikko

Kaslinkin tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa kaurapohjaisia välipaloja.
Kaslinkin tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa kaurapohjaisia välipaloja.

"Perinteisen lehmänmaidon osuus vähenee ruokapöydissä"

Kaslink vie Kouvolassa valmistamiaan ruoanlaittotuotteita, juomia ja välipaloja jo yli 15 maahan Euroopassa. Perheyhtiö on luvannut lähikuukausien aikana kertoa uusista suunnitelmista Suomen rajojen ulkopuolella.

Viime lokakuussa kerrottiin, että Kaslinkilla oli vireillä laitoslupahakemukset sekä Venäjällä että Kiinassa. Kiinassa kasvipohjaisten ja erilaisten terveystuotteiden markkinat kasvavat koko ajan.

Myös kotimaassa kuluttajatottumukset muuttuvat vinhaa vauhtia. Kukkonen uskoo, että perinteisen maitohyllyajattelun aika alkaa olla ohi.

— Lehmänmaidolla on paikkansa ruokapöydässä, mutta kasvipohjaiset vaihtoehdot syövät sen markkinaosuutta koko ajan. Muutos näkyy jo pääkaupunkiseudulla sekä muissa suurissa kaupungeissa. Maitohyllystä löytyy yhä enemmän kasvipohjaisia vaihtoehtoja, kuten kaura-, soija- ja riisipohjaisia valmisteita.

Nyt jo kolme neljästä suomalaisesta on Kukkosen mukaan kokeillut kasvipohjaisia vaihtoehtoja.

— Me tarjoamme kuluttajille erilaisia vaihtoehtoja, mutta jokainen toki itse päättää, mitä kauppakassiinsa laittaa.

Korjattu Juha-Petteri Kukkosen titteli kello 14.25.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset