Ravintola Three Wings vaihtoi omistajaa – Uudet omistajat toivovat, että Kouvolan ravintolat tekisivät yhdessä töitä asiakkaiden saamiseksi takaisin keskustaan

Uudet yrittäjät Timo Mämmelä ja Ari Klem aikovat tuoda ravintolaan erikoisiltoja ja tapahtumia.

Lukas Pearsall

Three Wings -ravintola pysyy pääpiirteittäin samanlaisena kuin ennenkin omistajanvaihdoksesta huolimatta.
Three Wings -ravintola pysyy pääpiirteittäin samanlaisena kuin ennenkin omistajanvaihdoksesta huolimatta.

Catering-yrittäjä Timo Mämmelä haaveili pitkään omasta amerikkalaistyyppistä diner-ruokaa tarjoilevasta ravintolasta. Kun Mämmelälle tuli eteen mahdollisuus ryhtyä valmiin ravintolan yrittäjäksi ja mukaan yhtiökumppaniksi lähti Ari Klem, oli paketti valmis.

Kävelykatu Manskilla sijaitsevan ravintola Three Wingsin omistajat vaihtuivat viikko sitten. Edellinen omistaja Niina Frimodig on vielä mukana yhtiön omistuksessa, mutta ei enää osallistu toiminnan pyörittämiseen. Ravintola työllistää viisi vakituista työntekijää ja osa-aikaisia työntekijöitä.

Tapahtumailtoja suunnitteilla

Ravintolan konsepti pysyy samanlaisena kuin aiemmin, mutta Mämmelä kertoo, että ruokalistaan tehdään pieniä muutoksia.

– Siivet ovat silti edelleen kärkituotteemme. Hampurilaispuolta päivitetään hieman nykyaikaisemmaksi.

Mämmelän mukaan amerikkalaistyyppisten ravintoloiden määrä on kasvussa.

– Yhdysvalloissa matkustaessa sen huomaa. Sportsdiner-tyyppiset ravintolat ovat iso trendi.

Uudet yrittäjät suunnittelevat erilaisten tapahtumailtojen järjestämistä ravintolassa.

– Myymällä illalliskortteja voisimme tarjota hieman erilaista ruokaa ja viinejä listan ulkopuolelta ja kertoa ruokien taustasta hieman enemmän, Mämmelä kertoo.

Asiakkaita pitäisi houkutella yhdessä

Mämmelän mukaan keskustan ravintolat ovat konsepteiltaan niin erilaisia, ettei kovaa kilpailutilannetta ole kuin lounasasiakkaista.

– Keskustan ravintolatarjonta tukee toisiaan tällä hetkellä. Asiakkailla on mahdollisuus valita. Mutta ravintoloiden pitäisi tehdä enemmän yhdessä töitä, että asiakkaat palaisivat takaisin keskustaan.

Mämmelä kertoo, että kävelykadun remontti karkotti osan keskustan kävijöistä ja vie oman aikansa, että asiakkaat löytävät takaisin.