Rengashotellien suosio kasvaa renkaiden kasvaessa — Kouvolassa rengashotellin asiakas voi päästä jonon ohi talvirenkaita vaihdettaessa

Renkaita ei saa säilyttää kerrostalojen häkkivarastoissa.

Katja Juurikko

Rengasasentaja Mika Hyytiäinen tuo uuden rengassarjan paikalleen Kantolan Renkaan hotelliin. Tilat on remontoitu ja uusittu tänä vuonna.
Rengasasentaja Mika Hyytiäinen tuo uuden rengassarjan paikalleen Kantolan Renkaan hotelliin. Tilat on remontoitu ja uusittu tänä vuonna.

Rengashotellit, joihin talvi- ja kesärenkaat voi vaihdon jälkeen jättää säilytykseen, kasvattavat jatkuvasti suosiotaan.

Kantolan Renkaan Kouvolan toimipisteen myymäläpäällikkö Esa Åkerblom sanoo kasvun olleen suhteellisen tasaista kolmen viime vuoden ajan. Tällä hetkellä hän arvioi säilytystilojen olevan noin 80-prosenttisesti täynnä.

— Säilöön jätettävien renkaiden määrä lisääntyy jokaisena sesonkina eli keväisin ja syksyisin. Yhden piikin aiheutti aikoinaan se, kun pelastuslaitos tiedotti, ettei renkaita saisi säilyttää esimerkiksi kerrostalojen häkkivarastoissa.

Åkerblom arvioi keskeiseksi syyksi myös renkaiden koon kasvun. Isoja renkaita on hankala säilyttää kotioloissa.

— Nykyautoissa renkaat ja vanteet alkavat myös vaatia vähän tietämystä kaikkine antureineen ja paineineen sun muineen.

Eri hinta kanta-asiakkaille

Autosalvan aluejohtaja Sami Piira uskoo, että rengashotellien suosioon vaikuttaa rengaskoon lisäksi palvelun vaivattomuus asiakkaan kannalta. Kouvolan Autosalvassa rengashotellin tilat ovat lähes kokonaan käytössä.

— Tiloja on jouduttu kasvattamaan eri toimipisteissä vuosi vuodelta. Joihinkin pisteisiin on jopa tuotu rengassäilytyskontteja lisätilan tarpeen vuoksi. Kun asiakas ostaa meiltä auton, hän usein tekee samalla sopimuksen rengashotellin käytöstä. Hän ei lähde raahaamaan toisia renkaita omaan varastoon, vaan jättää ne suoraan hotelliin.

Autosalvan hotelli on tarkoitettu ensisijaisesti kanta-asiakkaille eli uuden tai käytetyn auton ostajille. Heille yhden puolivuotiskauden säilytys peruspalvelulla maksaa 85 euroa. Muutkin kuin kanta-asiakkaat voivat käyttää hotellia, mutta hinta on silloin 35 euroa kalliimpi.

Kantolan Renkaan kausihinta on 79 euroa. Åkerblom toteaa hinnoittelun olevan Kouvolassa hyvin kirjavaa, joten asiakkaan on syytä katsoa, mitä palveluun sisältyy.

Mekaanikko Sami Määttä esittelee Autosalvan rengashotellia. Renkaita tuodaan hotelliin ympäri vuoden, ei vain vaihtosesongin aikaan.
Mekaanikko Sami Määttä esittelee Autosalvan rengashotellia. Renkaita tuodaan hotelliin ympäri vuoden, ei vain vaihtosesongin aikaan.

Hotellin käyttäjät jonon ohi

Sekä Autosalvan että Kantolan Renkaan pakettiin sisältyy säilytyksen lisäksi renkaiden vaihto ja pesu. Renkaat on vakuutettu ja niitä säilytetään niille sopivissa olosuhteissa. Kummassakin paikassa renkaat myös tarkastetaan. Huonokuntoisten renkaiden omistajiin otetaan yhteyttä ja heille ehdotetaan renkaiden uusimista.

Rengashotellin etuna on myös jonon ohi pääseminen, kun kevään ja syksyn vaihtoruuhkat alkavat.

— Rengashotellin asiakkaat hoidetaan ensimmäisinä. Asiakkaalle soitetaan ja hänen kanssaan sovitaan vaihtoaika. Aika usein asiakkaat ottavat yhteyttä myös oma-aloitteisesti sesongin lähestyessä, Piira kertoo.

Kantolan Renkaalle on tulossa hotellin asiakkaille tarkoitettu nettivarausjärjestelmä, joka päästää heidät vaihtojonon kärkeen.

Talvirenkaiden vaihto on ajankohtaista

Autoon on vaihdettava talvirenkaat viimeistään 1.12. ja niitä on käytettävä helmikuun loppuun.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11. alkaen, mutta myös aina sään ja kelin niin vaatiessa. Niitä saa käyttää vähintään vähintään pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin.

Talvirenkaissa on oltava vähintään 3 millimetrin urasyvyys rengaskuvion pääurien leveydeltä. Vaikeissa olosuhteissa talvirenkaiden kulutuspinnan syvyyden olisi hyvä olla vähintään 5—6 millimetriä.

Lähde: Traficom.