Keskolta historian paras kolmas vuosineljännes – Kymenlaaksossa myynti on kasvanut tänä vuonna noin 9 prosenttia

Yhtiö kuitenkin tunnustaa, että koronaepidemian pahentuminen vaikuttaisi negatiivisesti muuan muassa joulumyyntiin.

Lehtikuva/Linda Manner

Keskon toimitusjohtaja Mikko Helander.
Keskon toimitusjohtaja Mikko Helander.

Päivittäistavarakauppa Kesko kertoo tehneensä heinä–syyskuussa konsernin historian parhaan tuloksen. Pääjohtaja Mikko Helander kertoo tiedotteessa, että konsernin myynti kasvoi kaikilla toimialoilla.

Vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto nousi 181,8 miljoonaan euroon, kun se oli vuosi sitten 152 miljoonaa. Liikevaihto laski 2 651,9 miljoonaan euroon 2 803,9 miljoonasta. Vertailukelpoinen liikevaihto kuitenkin nousi.

Konserni on tehnyt hyvää tulosta koronaepidemian aikana. Yhtiö kertoi ennätyksellisestä tuloksesta myös toisella vuosineljänneksellä, jolloin sitä siivittivät erityisesti vahva myynti päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Molempien liiketoimintojen myynti on yhtiön mukaan pysynyt hyvänä myös kolmannella vuosineljänneksellä. Samalla autokauppa on toipunut alkuvuoden laskusta.

Kymenlaaksossa K-ryhmän myynti oli tammi–syyskuussa 218,1 miljoonaa euroa. Kasvua oli 9,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Yhtiö kuitenkin tunnustaa, että koronaepidemian tilanteen pahentuminen vaikuttaisi negatiivisesti muuan muassa joulumyyntiin.

– Koronatilanne on pysynyt hallinnassa Keskon toimintamaissa. Huoli covid-19-epidemian laajentumisesta ja yleisen talouskehityksen heikentymisestä on kuitenkin edelleen suuri, Helander sanoo tiedotteessa.