Kouvolan keskustasta voi tilata ruokakassin vaikka Jaalan perukoille — Kotiinkuljetus ei koske alkoholituotteita

K-Supermarket Valtarin verkkokaupan kautta tehtiin aloitusviikolla noin 30 tilausta. Kauppias Tero Turkia uskoo, että vuoden kuluttua tilausten määrä on vakiintunut noin 30 tilaukseen päivää kohti.

Lumikki Haaja

Päivittäistavaroiden verkkokauppa ja kotiinkuljetus on onnistunut viikon ajan K-Supermarket Valtarista koko Kouvolan alueelle.
Päivittäistavaroiden verkkokauppa ja kotiinkuljetus on onnistunut viikon ajan K-Supermarket Valtarista koko Kouvolan alueelle.

Viime vuoden lokakuussa kauppakeskus Valtarissa aloittaneella K-Supermarket Valtarilla on ollut viikon ajan käytössä verkkokauppa- ja kotiinkuljetuspalvelu.

— Palvelu on jo löydetty yllättävän hyvin, vaikka emme ole sitä lainkaan mainostaneet, vaimonsa Minnamari Turkian kanssa kauppiaana toimiva Tero Turkia sanoo.

Ensimmäisellä viikolla K-Supermarket Valtarin verkkokaupan kautta on tehty noin 30 tilausta. Turkian mukaan tavoitteena on, että vuoden kuluttua tilausten määrä on vakiintunut noin 30 tilaukseen päivää kohti.

— Se tarkoittaa noin kymmentä prosenttia kaikesta myynnistämme, koska verkkokaupan kautta tehdyt tilaukset ovat usein euromäärältään suurempia ostoksia.

Kaikkea paitsi alkoholia

Turkia uskoo verkkokaupan kasvattavan suosiotaan tulevina vuosina.

— Muun muassa lapsiperheille se säästää aikaa ja on kätevä tapa hankkia päivittäistavaroita. Palvelu myös helpottaa ikäihmisten kotiasumista. Monet yrityksetkin ovat olleet kiinnostuneita.

Turkian mukaan verkkokauppa ja kotiinkuljetus palvelee syrjäseutujen asukkaita. K- Supermarket Valtari toimittaa kaikkia muita tuotteita paitsi alkoholia koko Kouvolan alueelle samalla taksalla.

Hän sanoo, että verkkokauppatilauksen keräily valmiiksi asiakkaan noutoa varten maksaa 6,90 euroa ja keräily sekä kotiinkuljetus 12,90 euroa tilausta kohti. Maksu onnistuu sekä kortilla että käteisellä.

Ulkopuolisena palvelutuottajana toimii kuusankoskelainen Kuljetusliike Ruokavaunu.

— Heillä on kolme terveystarkastajan hyväksymää, kylmälaitteilla varustettua pakettiautoa, joten tuotteet pysyvät takuulla hyvässä kunnossa asiakkaan kotiin asti.

Verkkokauppa on tulevaisuutta

Samaa kuljetusliikettä käyttää myös Utinkadulla sijaitseva K-Supermarket Torkkari, jonka verkkokauppa ja kuljetuspalvelu käynnistyi viime torstaina. Hinnat ja kuljetusalue ovat samat kuin Valtarilla.

— Meillä on odottavat tunnelmat. Ensimmäiset tilaukset on tehty. Uskon niiden suosion kasvavan, kun palvelu tulee asiakkaille tutuksi. Verkkokauppa on tulevaisuutta, kauppias Sirkka Kurki sanoo.

K-Supermarket Koskituuli Kuusankoskella aloitti vastaavan verkkokauppapalvelun vuonna 2015.

Juttua muokattu 16.4. kello 15.20. Lisätty tieto kahden muun K-supermarketin verkkokauppapalvelusta.