Rakennusten lämmitystarve väheni KSS Energian alueella — Kiinnostus uusiin energiaratkaisuihin kasvaa

KSS Energian energiaverkkojen urakointi ja palvelutuotanto kasvoi liikevaihdoltaan kolminkertaiseksi edellisvuoteen verrattuna.

Moises Garibay

KSS Energian mukaan asiakkaiden kiinnostus esimerkiksi aurinkovoimaa kohtaan on kasvussa.
KSS Energian mukaan asiakkaiden kiinnostus esimerkiksi aurinkovoimaa kohtaan on kasvussa.

Normaalia lämpimämmät säät ovat vähentäneet rakennusten lämmitystarvetta yli viisi prosenttia KSS Energian alueella tänä vuonna, yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan. Vuosi 2019 on ollut keskilämpötilaltaan 9,4 prosenttia normaalivuotta leudompi.

KSS Energian toimialueella käytettiin sähköä tammi-elokuun aikana 414 gigawattituntia, kun vuonna 2018 vastaava määrä oli 425 gigawattituntia.

Uudisrakentaminen Kouvolan seudulla on ollut vähäistä. KSS Energian mukaan uusia sähkö-, lämpö- ja kaasuliittymiä rakennettiin ainoastaan 42 kappaletta.

Sähköenergian myynti kuitenkin kasvoi. Alkuvuonna myytiin 978 (914) gigawattituntia sähköenergiaa. Yhtiön asiakasmäärä on kasvanut neljä prosenttia kuluneen 12 kuukauden aikana. Kaukolämpöä ja maakaasua on myyty hieman vähemmän kuin viime vuonna.

Energiaverkkojen urakointi kasvoi

Konsernin liikevaihto katsauskaudella oli 88,4 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se oli 74 miljoonaa. Liikevoitto oli 3,4 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se oli 4 miljoonaa.

Yhtiö käytti investointeihin alkuvuonna 4,3 (6,6) miljoonaa euroa, josta suurin osa kohdistui verkkoinvestointeihin. KSS Energian mukaan Siikakosken vesivoimalaitoksen perusparannusinvestointi valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä.

KSS Energia ennustaa tilikauden 2019 liikevaihdoksi 155 miljoonaa euroa ja liikevoitoksi 11 miljoonaa euroa.

Energiaverkkojen urakointi ja palvelutuotanto kasvoi liikevaihdoltaan kolminkertaiseksi edellisvuoteen verrattuna. KSS Energia osti viime huhtikuussa Suomen Energia-Urakointi oy:n.

Aurinkoenergian kysyntä kasvussa

KSS Energian mukaan kysyntä tulevaisuuden energiaratkaisuihin kasvaa. Kiinnostusta oli nähtävissä muun muassa kesän asuntomessuilla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiö on muun muassa rakentanut aurinkojärjestelmiä isoihin liikekiinteistöihin, maatiloille ja omakotitaloihin. Kouvolaan on osin toteutettu ja osin suunnitteilla varsin kattava sähköautojen latauspisteiden verkosto.

Juttua on päivitetty 11.10. kello 9.22. Korjattu kilowattitunnit gigawattitunneiksi.