600 asunnon lasitukset Kanadaan — Lumon teki kaikkien aikojen kaupat

Lasien asennus alkaa ensi vuonna.

Jussi Lopperi

Parveke- ja terassilasituksia valmistava kouvolalainen Lumon oy on tehnyt merkittävät kaupat Kanadaan. Kyseessä on noin 3,5 miljoonan euron parvekelasitoimitus, joka tulee uudelle rakennettavalle asuinalueelle Langleyn kaupunkiin Vancouverin kupeeseen.

Tilaus käsittää 11 taloa, joista kahdeksan on kerrostaloja ja kolme rivitaloja.

— Asuntoja tulee yhteensä 600. Lasitukset asennetaan näihin jokaiseen, Lumonin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen kertoo.

Langleyn asuinalueella on aloitettu maansiirtotyöt. Parvekelasien asennus on ensi vuonna. Kerrostalot ovat Kanadan länsirannikolla tyypillisiä puukerrostaloja.

Kauppa tukee Kinnusen mukaan Lumonin 2020-strategiaa. Yritys tähtää kasvuun ja liikevaihdon tuplaamiseen etenkin kansainvälisillä markkinoilla.

Viime vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli noin 120 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskenteli 950 henkeä. Kansainvälisen liiketoiminnan osuus Lumonilla oli noin 54 miljoonaa euroa viime vuonna.

Viime viikolla yritys kertoi rakentavansa uuden lasinjalostuslaitoksen Kouvolaan.  Tehtaan on määrä valmistua kesällä 2019. Uusi laitos työllistää noin 40 työntekijää ja 5—10 toimihenkilöä.

Vuonna 2017 Lumon-konsernin liikevaihto oli noin 120 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskenteli 950 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa ja Kanadassa. Kouvolassa työntekijöitä on tällä hetkellä noin 250.
Kansainvälisen liiketoiminnan osuus Lumonilla on noin 40 miljoonaa euroa.