Kouvolan kirjapainotalo saa uuden ruokaravintolan — Yrittäjänä on kirjaston Riimistä tuttu Riitta Kujala

Kirjastoravintola sai niin hyvän vastaanoton, että Kujala päätti avata toisenkin yrityksen.

Katja Juurikko

Riitta Kujala avasi Riimin vasta viime vuoden toukokuussa, mutta valmistelee jo nyt toista ravintolaansa avajaiskuntoon.
Riitta Kujala avasi Riimin vasta viime vuoden toukokuussa, mutta valmistelee jo nyt toista ravintolaansa avajaiskuntoon.

Kouvolan entiseen kirjapainotaloon tulee uusi ravintola tammikuussa ovensa sulkeneen El Mundon tilalle. Yrittäjänä aloittaa Riitta Kujala, joka pyörittää myös pääkirjastossa toimivaa Ravintola Riimiä.

— Kirjastoravintola sai niin hyvän vastaanoton, että se innosti perustamaan toisen paikan. Kirjastossa oli myös kyselty mahdollisuuksia perhejuhlien järjestämiseen, mutta tila ei sovellu siihen tarkoitukseen. Lisäksi uuden ravintolan voi pitää auki ilta-aikaan ja siellä voi paneutua annosruokien valmistukseen.

Riimi jatkaa toimintaansa kirjapainotalon ravintolan avaamisesta huolimatta. Tulossa on ruokaravintola, jossa on lounaita, ruokalista-annoksia ja anniskeluoikeudet.

— Yritämme käyttää mahdollisimman paljon lähiruokaa, ainakin lihaa ja juustoja. Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä muutamien tuottajien kanssa, Kujala kertoo.

— Kansainvälistäkin ruokaa tulee hiukan, luultavasti erilaisilla teemaviikoilla. Esimerkiksi pasta- ja risottoannoksia.

Tiloissa on aloitettu laaja remontti. Kujalan mukaan mukaan avajaisia oli suunniteltu maaliskuun alkuun, mutta ei ole varmaa, ehtiikö remontti valmiiksi siihen mennessä.

Kujala on työskennellyt Riimissä yhdessä tyttärensä kanssa. Uuden ravintolan avauduttua kaksikko aikoo ainakin alkuvaiheessa työskennellä siellä. Kujala suunnittelee palkkaavansa kaksi uutta työntekijää Riimiin ja kaksi uuteen ravintolaan.

Ravintolalla on jo nimi, mutta Kujala ei julkista sitä vielä. Kirjapainotalo ei ollut ensimmäinen vaihtoehto sijaintipaikaksi.

— Katsotaan, minkälainen tästä tulee, kun remontti on valmis.

Riitta Kujala avasi Riimin viime vuoden toukokuussa, kun kirjaston edellinen ravintolayrittäjä oli siirtynyt muualle. Sitä ennen hän oli työskennellyt Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksessa ravitsemusalan kouluttajana.