Vaateliike Gina Tricot lopettaa Kouvolassa — Ovet sulkeutuvat tammikuussa

Vaateliikkeistä Kauppakeskus Manskiin jäävät Dressmann ja Vila. Vilaa pyörittävä yrittäjä sanoo, että yllätyksellisyys on kivijalkakauppojen yksi elinehto.

Lukas Pearsall

Gina Tricot aloitti Kauppakeskus Manskissa lokakuussa 2010. Tammikuussa liike lopettaa.
Gina Tricot aloitti Kauppakeskus Manskissa lokakuussa 2010. Tammikuussa liike lopettaa.

Vaateliike Gina Tricot lopettaa toimintansa Kouvolassa.

Gina Tricotin Suomen maajohtaja Mirva Abild vahvistaa, että loppuunmyynti on alkanut. Kyse on liikkeen lopettamisesta Kouvolassa, ei siirtymisestä uuteen paikkaan.

— Lopettamisen syitä en kommentoi, Abild sanoo.

Gina Tricot on ruotsalainen muotiketju, jolla on Suomessa parisenkymmentä liikettä.

Tämän vuoden keväällä Muotiliike Halonen siirtyi keskustasta Kauppakeskus Veturiin. Muutosten jälkeen Kauppakeskus Manskiin jäävät vaateliikkeistä Dressmann ja Vila.

Kouvolan Vilaa pyörittävä Sari Pitkäpaasi myöntää, että Kouvolan keskusta on haaste kivijalkamyymälöille. Tällä hetkellä hänellä ei ole mietinnässä muutoksia Kouvolan liikkeen toimintaan, joskin yrittäjän on mietittävä kaiken aikaa, missä asiakkaat parhaiten tavoittaa.

— On vain oltava hyvin asiakaslähtöinen ja skarppi. Verkkokauppa on hyvä palvelumuoto, mutta haluan palvella asiakkaita myös kivijalkamyymälöissä.

Pitkäpaasin yritys Kotkan Garderobi Oy pyörittää 15:tä Vila-myymälää Suomessa. Kaakon muut Vilat ovat Kouvolan lisäksi Kotkassa ja Lappeenrannassa.

Pitkäpaasi sanoo, että perinteisten liikkeiden kilpailuvaltti on asiakkaan yllättäminen. Hän puhuu hereillä olemisesta: ei vastata vain asiakkaan toiveisiin vaan tarjotaan uutta ja yllätyksellistä.

— Meidän täytyy yllättää asiakas uudella tiedolla ja uusilla tuotteilla. Taantuman aikaan monet liikkeet pienensivät varastojaan, mutta kivijalkamyymälässä asiakas haluaa tuotteen heti. Jos haluttua tuotetta ei ole, asiakas hakee sen verkosta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset