Mylsänportin taustalla toiminut yritys konkurssiin — Huoltoaseman tarina on kuitenkin jatkumassa

RHT Groupilla oli veromaksuja rästissä kaikkiaan 24 424 euroa. Verohallinnon mukaan velat ovat kertyneet pitkän ajan kuluessa.

Moises Garibay

Mylsänportti avattiin vanhan Myllykosken Nesteen tilalle kesällä 2017.
Mylsänportti avattiin vanhan Myllykosken Nesteen tilalle kesällä 2017.

Myllykoskella valtatie 15:n varrella sijaitsevan huoltoaseman Mylsänportin taustalla toiminut yritys RHT Group oy asetettiin keskiviikkona konkurssiin. RHT Groupin yrittäjä Rami Suominen kertoo, että Mylsänportin toiminta on kuitenkin jatkumassa. Hänen mukaansa huoltoasemaa vetämään on tulossa uusi yritys mutta asiasta ei voida vielä kertoa enempää.

Vielä perjantaina Mylsänportti oli Patentti- ja rekisterihallituksen tiedoissa merkitty RHT Groupin aputoiminimeksi.

RHT Groupin konkurssia vaati Verohallinto. Oikeuden mukaan yhtiöllä oli konkurssipäätöstä tehdessä maksamattomia velkoja Verohallinnolle yhteensä 24 424 euroa.

Yhtiö vastusti konkurssihakemusta ja pyysi neljän kuukauden maksuaikaa. RHT Group vetosi lausumassaan muun muassa siihen, että se maksoi huhtikuussa Verohallinnon konkurssihakemuksen kokonaissummasta 55 712 eurosta noin 28 500 euroa.

Verohallinto vastusti lykkäyspyyntöä. Verottajan mukaan velat ovat kertyneet pitkän ajan kuluessa ja yhtiö on jättänyt lakisääteiset maksunsa säännöllisesti hoitamatta.

Kymenlaakson käräjäoikeus arvioi asiaa ja tuli siihen tulokseen, että yhtiö on maksukyvytön.

RHT Group aloitti toimintansa huhtikuussa 2017 ja saman vuoden kesällä Mylsänportti avattiin vanhan Myllykosken Nesteen tilalle.