Korialla kehrätyt langat menestyvät maailmalla — Novitan langoilla kudottiin ensin Lontoon villasukkaklinikoilla, nyt tuli palkinto Britannian käsityömarkkinoiden tulokassarjassa

Seuraavana kiikarissa ovat Aasian markkinat. Sinne on tarkoitus viedä Muumi-lankoja.

Katja Juurikko

Korialta lähtee maailmalle 10 miljoonaa lankakerää vuodessa.
Korialta lähtee maailmalle 10 miljoonaa lankakerää vuodessa.

Korialla sijaitsevalla lankatehtaalla kehrätyt langat on palkittu Englannissa. Novita sai palkinnon viime vuoden parhaana kansainvälisenä tulokkaana Britannian käsityömarkkinoilla.

The British Craft Awards 2019 -gaala oli Birminghamin käsityömessuilla helmikuussa. Messut ovat alan tärkein vuosittainen tapahtuma maassa.

— Novitan tiimin tarttuva innostus ja intohimo asiaansa kertoo perheyhtiön menestyksestä. Odotamme Novitan kansainvälisen kasvun jatkuvan vuonna 2019, gaalan palkintojenjaossa sanottiin.

Vuosittaiset palkinnot jaettiin Birminghamin messuilla nyt 20. kertaa.

Novita vei lankansa viime syksynä ensimmäistä kertaa John Lewis-tavaratalojen hyllyille koko Britanniaan. 32 tavaratalon lisäksi se avasi myös lankojen verkkokaupan.

Lankojen lanseerauksen yhteydessä Novita muun muassa järjesti Lontoon Oxford Streetin John Lewis -tavaratalossa villasukkaklinikoita, joissa tavaratalon asiakkaat opettelivat suomalaistyylistä villasukanneulontaa.

Muumien avulla Aasian markkinoille seuraavaksi

Novitan lankoja briteille myyvät myös kansainväliset Loveknitting-, Deramores- ja Wool Warehouse -verkkokaupat, joiden kautta Novitan langat tavoittavat kuluttajia myös USA:ssa, Australiassa ja muualla Euroopassa.

Näiden verkkokauppojen kautta kuluttajille tulevat keväällä tarjolle myös uudet Muumi-langat. Ne ovat jo herättäneet kansainvälistä kiinnostusta.

Novita aloitti yhteistyön Moomins Charactersin kanssa ja lanseerasi vuoden alussa Muumi-lankavalikoimansa ja Muumi-neulemallinsa, joilla Novita tavoittelee myös Aasian markkinoiden avausta.

Novita oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Novita-lankoja tehdään Korian kehräämössä.

Korialta lähtee maailmalle miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa.