Kohta piisaa Kouvolassa teollisuustontteja — Kullasvaaran isoille tonteille mahtuu jopa 15 yritystä

Alueen asemakaava on hyväksymistä vailla valmis. Yritysaluetta tehdään asemakaavan hyväksymisen jälkeen rinnakkain RR-terminaalin kanssa.

Marja Seppälä

Kullasvaaraan tehdään RR-terminaalia, johon Kouvolan kaupunki käyttää ensi vuonna noin 8 miljoonaa euroa.
Kullasvaaraan tehdään RR-terminaalia, johon Kouvolan kaupunki käyttää ensi vuonna noin 8 miljoonaa euroa.

Kullasvaaran logistiikka-alueen toisen vaiheen asemakaava on edennyt hyväksymiskäsittelyyn Kouvolassa. Toisen vaiheen asemakaavan hyväksymisen jälkeen alueelta on mahdollista tarjota isoja tontteja logistiikkaan erikoistuneille yrityksille.

Jos Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaava alkuvuodesta, tontinluovutuksiin päästään vuonna 2023, Kouvolan kaupungin kehitysjohtaja Petteri Portaankorva sanoo.

Marja Seppälä

Kullasvaarassa RR-terminaalin alueella tehtiin alkuvuodesta louhinta- ja massanvaihtotöitä.
Kullasvaarassa RR-terminaalin alueella tehtiin alkuvuodesta louhinta- ja massanvaihtotöitä.

Asemakaava mahdollistaa Kullasvaaran logistiikka-alueen laajentamisen Kouvolan Railgate Finland-suunnitelman 2. vaiheen mukaisesti. Lisäksi se mahdollistaa rakenteilla olevan, vuonna 2023 käyttöön otettavan RR-terminaalin täysimittaisen hyödyntämisen.

RR-terminaalin kupeeseen tulee teollisuuskortteleita

Jussi Lopperi

25251037.jpg

Kaava-alue sijoittuu rakenteilla olevan Kullasvaaran intermodaali- eli RR-terminaalin pohjoispuolelle. Se käsittää kaksi terminaalialueeseen kytkeytyvää logistiikka- ja teollisuuskorttelia. Kortteleiden koko on yhteensä noin 17,5 hehtaaria. Rakennusoikeutta on noin kahdeksan hehtaaria.

Asemakaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä kesällä. Siihen tehtiin muutoksia saatujen mielipiteiden ja lausuntojen perusteella. Ehdotus oli uudelleen nähtävillä tänä syksynä. Tuolloin siihen ei esitetty enää mielipiteitä.

Kaupunginhallitus käsittelee kaavaehdotusta ensi maanantaina. Hallituksesta kaavaehdotus etenee tammikuussa kaupunginvaltuustoon.

— Teholan ja Kullasvaaran logistiikka-alue alkaa olla täynnä. Tarvitsemme tontteja, joita voi tarjota Kouvolasta kiinnostuneille yrityksille, Portaankorva sanoo.

Kouvola RRT 2. vaiheen laajuus mahdollistaa Portaankorvan mukaan tonttien tarjoamisen myös isoille kansainvälisille yrityksille. Alue sopii hänen mukaansa sekä logistiikkaan tai esimerkiksi konepaja- tai elementtitehdastoimijoille.

— Kaavoitettavien tonttien koosta riippuen alueelle mahtuu useita, jopa viisitoista yritystä. Vastaavasti tontit voidaan luovuttaa tarvittaessa muutamille suurille toimijoille.

Tavoitteena on Portaankorvan mukaan toteuttaa Kouvola RRT:n 2. vaiheen yritysalue rinnakkain 1. vaiheeseen kuuluvan RR-terminaalin kanssa. Se tulee kaupungille merkittävästi edullisemmaksi kuin se, että yritysalue rakennettaisiin vasta myöhemmin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset