Stora Ensolle uusi toimitusjohtaja, konsernia vetää jatkossa 44-vuotias Annica Bresky — "Tough lady", sanoo hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta, joka tuntee Breskyn jo 15 vuoden takaa

Yhtiö käy parhaillaan läpi 200 miljoonan euron säästöohjelmaa, joka jatkuu ensi vuodelle.

Stora Enso

Annica Bresky aloittaa Stora Enson toimitusjohtajana joulukuun alussa.
Annica Bresky aloittaa Stora Enson toimitusjohtajana joulukuun alussa.

Stora Enson hallitus on nimittänyt Annica Breskyn, 44, konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. joulukuuta 2019.

Nykyinen toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström jatkaa toimessaan siihen asti. Annica Bresky on tällä hetkellä Stora Enson Consumer Board -divisioonan johtaja. 

Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Elorannan mukaan Breskyllä on alalta laajaa kokemusta ja vahva tausta liike-elämässä.

— Hän sopii mielestämme parhaiten jatkamaan Stora Enson strategian ja liiketoimintojen kehittämistä. Annicalla on sekä vankkaa osaamista kasvun ja toiminnallisen erinomaisuuden edistämisestä että vahva painotus asiakkaisiin ja innovaatioihin. Hän soveltuu hyvin johtamaan vastuullisen uusiutuvien materiaalien yhtiömme muutosta, Eloranta sanoo.

Bresky sanoo odottavansa innolla mahdollisuutta rakentaa Stora Enson tulevaisuutta yhdessä pätevien tiimien kanssa.

— Asemamme mahdollistaa kasvun yhdessä asiakkaidemme kanssa ja pystymme tukemaan heidän liiketoimintaansa kestävien ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Vahvistamme edelläkävijän asemaamme ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä yhdessä kollegoidemme, asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa eri puolilla maailmaa.

Kokemusta tuotannosta myös Stora Ensolla

Bresky on Uppsalan teknillisestä korkeakoulusta valmistunut diplomi-insinööri, jolla on myös MBA-tutkinto. Divisioonan johtajaksi Stora Ensolle Bresky tuli vuonna 2017 Iggesund Paperboard -yhtiön toimitusjohtajan paikalta. Sitä ennen hän oli toiminut tehtaanjohtajana Billerud Korsnäsin Karlsborgin tehtaalla.

Bresky on työskennellyt Stora Ensolla myös aiemmin vuosina 2001—2010. Hän toimi tuotannon esimiestehtävissä Kvarnsvedenin tehtaalla ja kuvailee tuolloin osallistuneensa myös yhteen Stora Enson suurimmista investoinneista.

Stora Enson tiedotustilaisuudessa Eloranta kertoi tavanneensa Breskyn ensimmäistä kertaa 15 vuotta sitten juuri Kvarnsvedenin tehtaan projekteissa. Eloranta johti tuolloin Metso-yhtiötä, joka kävi neuvotteluja konetoimituksista.

— Muistan jo tuolta ajalta, että hän oli "tough lady", Eloranta kuvailee uutta toimitusjohtajaa.

Kreikkalaiset sukujuuret omaava ruotsalainen

Bresky on ruotsalainen, mutta hänellä on kreikkalaiset sukujuuret. Perheellisellä Breskyllä on teini-ikäinen poika.

Paperiteollisuudessa Bresky on työskennellyt kahdenkymmenen vuoden ajan ja kokee tulleensa tutuksi myös Stora Enson eri tuotantoprosessien kanssa. Vaikka hän on viime vuodet vastannut kuluttajapakkausten Consumer Board -divisioonasta, kokemusta on myös paperin tekemisestä.

Osaaminen kuluttajapakkauksissa tulee tarpeeseen, sillä Bresky nimeää yhdeksi avainvastuistaan Oulun tehdasprojektin loppuunsaattamisen. Stora Enso ilmoitti alkuvuodesta muuttavansa Oulun paperitehtaan pakkauskartonkitehtaaksi.

Toinen Breskyn suurimmista vastuualueista liittyy kulukuuriin. Yhtiö käy parhaillaan läpi 200 miljoonan euron säästöohjelmaa, joka jatkuu ensi vuodelle.