Danske Bankin Kouvolan konttori suljetaan toukokuussa – syynä konttoriasiakkaiden väheneminen

Valtaosa pankkiasioista hoidetaan nykyään verkossa tai puhelimitse.

Lumikki Haaja

Konttorinjohtaja Terhi Nylund toteaa pankkikonttorien määrän vähenemisen olevan yleismaailmallinen ilmö. Kuva vuodelta 2018.
Konttorinjohtaja Terhi Nylund toteaa pankkikonttorien määrän vähenemisen olevan yleismaailmallinen ilmö. Kuva vuodelta 2018.

Danske Bank sulkee Kouvolan konttorinsa toukokuun 8. päivänä. Myös Kotkan konttori lopetetaan. Molempien toiminnot yhdistetään pankin muihin konttoreihin.

Konttorinjohtaja Terhi Nylund ilmoittaa tiedotteessa syyksi asiakkaiden asiointitapojen muutoksen. Yhä useampi asiakas hoitaa nykyään pankkiasiansa verkossa tai puhelimitse.

Jatkossa Kouvolan ja Kotkan lähimmät konttorit ovat Lappeenrannassa, Lahdessa ja Helsingissä.

Kouvolan konttoriin on ollut mahdollista tulla arkipäivisin kello 10–12 nopeita neuvotteluja varten. Nylundin mukaan kävijöitä on ollut keskimäärin kymmenen päivässä.

Hänellä ei ole antaa arviota kouvolalaisten asiakkaiden määrän kehityksestä Danske Bankissa. Perusteena on, että pankissa hoidetaan etäyhteyksien avulla koko maan pankkiasioita.

Nylund myöntää, että konttorin sulkeminen saattaa karkottaa etenkin vanhempia asiakkaita, jotka haluavat hoitaa asiansa kasvotusten.

– Pankkikonttorien määrän aleneminen on yleismaailmallinen ilmiö. Se on erityisesti ollut nähtävissä Pohjoismaissa, joissa asiakkaat ovat ottaneet käyttöönsä digitaalisia palveluja innokkaasti. Suuri osa pankkikonttorien perinteisistä tehtävistä on vähentynyt tai jopa lakannut, Nylund kertoo.

Myös asuntolainaneuvotteluista käydään nykyään 80 prosenttia etäyhteyden kautta.

– Digitaalinen asuntokauppa tulee muuttamaan myös itse kauppatilanteen sellaiseksi, että se ei edellytä ostajan, myyjän ja välittäjän yhteisen ajan löytymistä vaan allekirjoituksen voi tehdä digitaalisesti, Nylund sanoo.

Kouvolan konttorissa työskentelee viisi henkilöä. Heille on tarjottu mahdollisuutta siirtyä töihin muiden paikkakuntien konttoreihin.

Juttua täydennetty kello 12.44.

Uusimmat uutiset