Pihlajalinna ostaa Kouvolan Työterveyden — Prisman toimipisteen palvelut laajenevat

— Pihlajalinna on paras kumppani kehittämään jäsentemme työterveyttä seuraavalle tasolle, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Virenius perustelee kauppaa.

Sonja Ovaskainen

Pihlajalinna ostaa Kouvolan Työterveys ry:n. Kauppa tulee voimaan kesäkuun alussa.
Pihlajalinna ostaa Kouvolan Työterveys ry:n. Kauppa tulee voimaan kesäkuun alussa.

Pihlajalinna ostaa Kouvolan Työterveys ry:n liiketoiminnan.

Kauppa astuu voimaan kesäkuun alussa. Kouvolan Työterveyden toimipiste Kouvolan Prisman yhteydessä siirtyy Pihlajalinna Lääkärikeskukset oy:lle. Kouvolan Työterveyden asiakkaana on noin 70 paikallista yritystä, joissa on yhteensä noin 2 000 työntekijää.

— Kouvolan Työterveys on tehnyt hyvää työterveystyötä jäsenyritystensä kanssa yli 40 vuotta. Huolellisen harkinnan jälkeen olemme päätyneet siihen, että on oikea aika vastata digitalisaation haasteisiin ja kiristyvään kilpailuun osaavasta työvoimasta liittymällä osaksi vahvempaa kokonaisuutta. Uskomme, että Pihlajalinna on paras kumppani kehittämään jäsentemme työterveyttä seuraavalle tasolle, Kouvolan Työterveyden hallituksen puheenjohtaja Jukka Virenius sanoo tiedotteessa.

Kouvolan Työterveyden työntekijät jatkavat Pihlajalinnan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Pihlajalinnalla on Kymenlaaksossa toimipisteitä Kouvolan keskustassa, Kuusankoskella, Inkeroisissa, Kotkassa, Karhulassa, Haminassa ja Virolahdella.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen toteaa kaupan olevan osa yhtiön strategiaa, johon kuuluu maakuntakeskuksiin laajentuminen.

— Olemme todella tyytyväisiä siihen, että saimme kaupan tehtyä. Kouvola on meille tärkeä alue, ja kaupan mukana saimme tärkeitä asiakkuuksia. Nyt meillä on entistä vahvempi alusta työterveyshuollon palveluille.

Aaltonen kertoo kauppaneuvottelujen edenneen ripeästi. Kauppahintaa hän ei paljasta.

Työterveysasemien palvelut tulevat lisääntymään kaupan ansiosta.

— Tarjolle tulee Pihlajalinnan hoitajapuhelinpalvelu, työterveysportaali ja tekoälyavusteinen etälääkäripalvelu. Lääkärin vastaanotolla voi käydä kotisohvalta käsin. Asemille tuodaan myös monipuoliset lääkärikeskuspalvelut, Aaltonen sanoo.

— Muutoksia aletaan tehdä viipymättä kaupan astuttua voimaan, mutta tietysti kestää jonkin aikaa, että järjestelmät saadaan keskustelemaan keskenään.

Pihlajalinnan suunnitelmissa ei tällä hetkellä ole siirtää Kouvolan Työterveyden toimipistettä pois nykyisestä osoitteestaan, mutta Aaltonen pitää tulevaisuuden avoimena.

— Meidän täytyy turvata mutkaton asiointi, ja siinä sijainti on keskeinen asia. Asiakkaita täytyy kuunnella herkällä korvalla.

Kouvolan Työterveyden Inkeroisten toimipiste siirtyi Pihlajalinnalle jo vuoden alussa, kun Stora Enson työterveyspalvelut tulivat Pihlajalinnan vastuulle. Toimipiste pysyy Inkeroisissa ja palvelee kaikkia alueen työterveysasiakkaita.

Täydennetty Joni Aaltosen kommenteilla kello 14.10.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset