Fazerin Kaarinan tehtaan sulkeminen tuo lisää työpaikkoja Korialle

Yosa-kauratuotteiden valmistus siirtyy Korian tehtaalle.

Lukas Pearsall

Maitopohjaisten Fazerin Yosa-kauratuotteiden valmistus siirtyy Kaarinasta Korialle. Arkistokuva.
Maitopohjaisten Fazerin Yosa-kauratuotteiden valmistus siirtyy Kaarinasta Korialle. Arkistokuva.

Fazerin Kaarinan tehtaan sulkeminen johtaa uusien työpaikkojen avautumiseen Korian tehtaalla. Yhtiö tiedotti tiistaina, että Fazer Yosa -kauratuotteiden valmistus siirtyy Kaarinasta Korialle.

– Uusia paikkoja avautuu varmasti, mutta määrä ei ole vielä tiedossa. Asia tarkentuu syksyyn mennessä. Paikat tulevat ensin yhtiön sisäiseen hakuun, Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila sanoo.

Kaarinan tehdas suljetaan lokakuun lopussa. Tehtaassa työskentelee 23 vakituista ja 25 määräaikaista tai tarvittaessa töihin kutsuttavaa henkilöä.

Korialla on tällä hetkellä on töissä 170 henkilöä. Tehtaalla valmistetaan kaura- ja maitopohjaisia tuotteita ja kastikkeita.

Fazer perusteli Kaarinan tehtaan sulkemista sillä, että sen laajentaminen ja modernisointi vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia olisi vaatinut mittavia investointeja.

– Maidottomat, kaurapohjaiset tuotteet ovat avainroolissa liiketoimintamme kasvussa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti. Maidottomien tuotteiden kokonaismarkkinat kasvavat Länsi-Euroopassa yli 17 prosenttia vuosittain.