Finn Installpipe asetettiin konkurssiin

Jussi lopperi

Hitsaustöitä Finn Installpipen tiloissa joulukuussa 2017.

Putkitus- ja kunnossapitotöitä tehnyt kouvolalainen Finn Installpipe oy on asetettu konkurssiin. Etelä-Karjalan käräjäoikeus teki konkurssipäätöksen perjantaiaamuna.

Kouvolan Sanomat kertoi yrityksen ongelmista viime viikolla. Yritystä haki konkurssiin kaksi velallista, joiden saatavat ovat yhteensä vajaat 123 000 euroa. Lisäksi Finn Installpipella oli yli 20 maksuhäiriömerkintää, joiden yhteenlaskettu summa oli elokuun alussa reilut 80 000 euroa.

Käräjäoikeus katsoi yrityksen olevan maksukyvytön ja asetti sen konkurssiin.

Yrityksestä on jätetty myös tutkintapyyntö Kaakkois-Suomen poliisilaitokselle. Poliisi vahvisti Kouvolan Sanomille viikko sitten, että talousrikosyksikkö on aloittanut yhtiöön liittyvän tutkinnan kesän aikana.

Finn Installpipe vastusti konkurssihakemusta ja pyysi sen käsittelyn lykkäämistä siihen saakka, että yrityksen saneeraushakemus on käsitelty.

Käräjäoikeus päätti kuitenkin heinäkuun lopulla jättää saneeraushakemuksen tutkimatta, koska yritys ei toimittanut oikeudelle sen pyytämiä tarkennuksia saneeraussuunnitelmasta ja siitä, miten toimintaa on tarkoitus jatkaa.

Patentti- ja rekisterihallituksen yritys- ja yhteisötietojärjestelmän mukaan Finn Installpipe oy:n liikevaihto oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa. Sitä edeltävä vuonna liikevaihto oli runsaat 5,4 miljoonaa euroa, ja yrityksen henkilöstömääräksi ilmoitettiin 31 työntekijää.

Luetuimmat