Voikkaan Klubia myydään puolen miljoonan euron hintaan

Katja Juurikko

Lähes sadan vuoden ikäinen Voikkaan Klubi on tyyliltään barokkipiireistä jugendia. Kuva vuodelta 2015.

UPM:n omistama Voikkaan Klubi on myynnissä 500 000 euron hintaan. Rakennuksesta ja tontista julkaistiin myynti-ilmoitus viikonloppuna.

Rakennuksen on suunnitellut Selim A. Lindqvist, ja se valmistui vuonna 1919. Se palveli UPM:n tehtaan virkamiesklubina vuoteen 2006. Voikkaan paperitehtaan lopetettua toimintansa Klubin ravintola avattiin kaikille. Ravintolatoiminta päättyi vuoden 2015 lopussa, kun Susanna Kurvinen siirtyi yrittäjäksi Kymin Huvilaan.

Voikkaan Klubi on täysin entisöity. Kolmekerroksisessa rakennuksessa on huoneistoalaa 784 neliötä. Pohjakerroksessa on kokoustiloja, takkahuone, saunatilat ja varastot. Keskikerroksessa on keittiö aputiloineen, iso ja pieni sali, baari, salonki ja oleskelutilaa ja yläkerrassa aamiaishuone sekä viisi makuuhuonetta.

Myynnistä vastaava Kasslin LKV suosittelee rakennusta juhla- tai kulttuuritoimintaan, yritystilaisuuksiin tai pieneksi hotelliksi. Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslinin mukaan paikka on herättänyt heti kiinnostusta.

Katja Juurikko

Klubi laitettiin myyntiin edellisen kerran vuonna 2015. Tuolloin hintapyyntö oli 325 000 euroa.

— Silloin ei saatu sellaista hintatarjousta, jolla olisimme halunneet myydä. Yritämme nyt uudelleen ja katsomme, mihin se johtaa, sanoo kiinteistökehityspäällikkö Eija Martikainen UPM Kiinteistöistä.

Entistä korkeampaa hintaa hän perustelee jonkin verran parantuneilla markkinoilla.

— Varmaankaan tällaisen myyminen ei ole helpoimmasta päästä. Pitäisi löytää ihminen, joka keksii sinne liiketoimintaa, Martikainen pohtii.

— Erikoiskohteet vaativat erityisiä myyntitoimia. Kohde on upea, mutta ostajakunta rajattu, toteaa Kasslin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat