Kouvolan Citymarketin entiset tilat ostanut RTV etsii vuokralaisia tyhjiin liiketiloihin — Syksyllä varmistuu, muuttaako kaupungissa jo oleva iso toimija Tommolankadulle

RTV-Yhtymä hankki viime kesänä 12 000 neliömetriä Citymarketin vanhaa liiketilaa Tommolankadulta. Vastikään avattu RTV:n oma myymälä lohkaisee tiloista noin 3 000 neliötä, joten tilaa tulijoille vielä olisi.

Moises Garibay

Kouvolan RTV:n myymäläpäällikkö Marko Uitto kertoo, ettei myymälän rakentamisessa Citymarketin entisiin tiloihin ilmennyt yllätyksiä pitkään tyhjillään olleen kiinteistön kunnon suhteen.
Kouvolan RTV:n myymäläpäällikkö Marko Uitto kertoo, ettei myymälän rakentamisessa Citymarketin entisiin tiloihin ilmennyt yllätyksiä pitkään tyhjillään olleen kiinteistön kunnon suhteen.

Kouvolan Citymarketin vanha kiinteistö on viriämässä uuteen eloon. Viime kesänä osan kiinteistöstä ostanut RTV-Yhtymä oy on kuluvan vuoden kevään aikana rakentanut tiloihin oman myymälänsä.

Vuokralle myymälän läheisiin tiloihin ovat jo tulleet Jukka-talon edustus sekä rakennusliike Kymen STG oy:n palvelupiste.

Muun muassa maaleja ja rakennustarvikkeita myyvän RTV:n uusi myymälä lohkaisee noin 3 000 neliömetriä yhtiön hallussa olevista kaikkiaan 12 000 neliömetrin tiloista.

Vuonna 2012 marketkiinteistö tyhjeni liikkeistä lähes kokonaan, kun kauppakeskus Veturi aloitti toimintansa ja Citymarket siirtyi sinne.

Useita kiinnostuneita ilmaantunut

Kouvolan RTV:n myymäläpäällikkö Marko Uitto kertoo, että asiakkaat ovat löytäneet kuukauden verran avoinna olleeseen myymälään hyvin. Hän sanoo vielä tyhjillään olevien tilojen herättäneen kiinnostusta monissa toimijoissa.

— Kyselyjä on ollut myös Kouvolan ulkopuolelta, mutta kukaan ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä tänne sijoittumisesta. Uskon, että kunhan pää saadaan auki, niin toimijoita tulee lisää.

Jäljellä oleviin tiloihin RTV etsii vuokralaisia ja on niitä siis jo jokusen löytänytkin. Lisäksi saman katon alta löytyvät omissa tiloissaan jo aiemmin toimineet huonekaluliike Isku ja Keittiömaailma.

Moises Garibay

RTV:n oma myymälä vie osan kauppakiinteistön tiloista. Myymäläpäällikkö Uitto uskoo, että tyhjillään oleviin tiloihin löytyy vuokralaisia.
RTV:n oma myymälä vie osan kauppakiinteistön tiloista. Myymäläpäällikkö Uitto uskoo, että tyhjillään oleviin tiloihin löytyy vuokralaisia.

RTV:n myyntijohtajan Pasi Vottosen excel-taulukko kertoo, että kiinnostusta tyhjillään olevia Tommolankadun liiketiloja kohtaan on tosiaan ollut.

— Olemme olleet yhteydessä 160 toimijan kanssa. Niistä valtaosa on erilaisia ketjuja, jotka jo toimivat Kouvolassa tai ovat harkinneet kaupunkiin sijoittumista.

Hän sanoo, että parhaillaan käynnissä ovat neuvottelut yhden ison toimijan kanssa. Kouvolan alueen sisällä muuttoa suunnittelevan liikkeen nimeä hän ei vielä voi paljastaa.

— Paljon on käyty keskusteluja, mutta hintatasosta vielä neuvotellaan. Isosta tilasta on ollut kiinnostunut kaksi muutakin yhtiötä.

Vottonen kertoo, että moni ketju, jolla ei vielä ole liikettä Kouvolassa, on harkinnut kaupunkiin sijoittumista. Hän mielestään RTV:n tarjoamien liiketilojen vuokrataso on kilpailukykyinen.

— Nyt, kun ennakoidaan talousnäkymien kääntyvän laskusuuntaan, yritykset tuntuvat laskeskelevan tarkkaan uusien sijoittumiskohteiden kannattavuutta. Uusien vuokralaisten löytäminen on siksikin aika hidasta puuhaa.

Parik-säätiö yksi mahdollisista tulijoista

Myös Parik-säätiö on käynyt Vottosen mukaan pitkälle edenneitä neuvotteluja RTV:n kanssa. Vuokrasopimusta ei Parikin toimitusjohtaja Pasi Hedmanin mukaan ole kuitenkaan vielä allekirjoitettu.

Maaliskuussa Parikin työhönvalmennuskeskuksessa sattui tulipalo, jonka seurauksena toiminta Kuusaantien varrella olevassa keskuksessa ja kierrätysmyymälä Ekomaassa loppui.

Hän kertoo, että toukokuun ajan Parikin kierrätysmyymälä toimii pop-up-tiloissa kauppakeskus Valtarissa. Tieto uusista toimitiloista varmistunee alkukesästä.

— Olemme käyneet neuvotteluja entisen Citymarketin tilojen lisäksi muutamista muista paikoista. Kouvolasta löytyy paljon tyhjillään olevia meille sopivia toimitiloja.