Kouvolan Sanomat palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi — "Voimme omassa toimituksessa keskittyä entistä enemmän Kouvolan seudun aiheisiin"

Kouvolan Sanomat palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi — "Voimme omassa toimituksessa keskittyä entistä enemmän Kouvolan seudun aiheisiin"

Kouvolan Sanomat palaa Suomen Tietotoimiston uutispalvelun asiakkaaksi. Muutos tapahtuu heinäkuun alussa, jolloin Kouvolan Sanomat ja muut Kaakon Viestinnän maakuntalehdet alkavat julkaista STT:n toimittamia kotimaan ja ulkomaiden sisältöjä. Nykyisin lehdet käyttävät Helsingin Sanomien uutisia.

Kaakon Viestintä oli Helsingin Sanomien asiakas vuoden 2015 alusta alkaen. Sitä ennen Kouvolan Sanomat, Itä-Savo, Etelä-Saimaa, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo julkaisivat STT:n uutisia.

Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee muutosta STT:ssä tapahtuneilla uudistuksilla.

— Kun STT:n omistuksessa tapahtui viime vuonna muutoksia, STT uudisti myös palvelujensa hinnoittelumallin. Nykyisin hinnoittelussa huomioidaan myös aineiston käytön määrä. Nykyinen malli on aiempaa reilumpi, ja se palvelee meidän lehtiemme tarpeita erinomaisesti. Helsingin Sanomien kanssa tehty sisältöyhteistyö on toiminut erittäin hyvin, eikä muutos johdu Hesarista vaan nimenomaan STT:stä, Lakka perustelee.

Myös Kouvolan Sanomien vastaava päätoimittaja Petri Karjalainen iloitsee muutoksesta. Hän arvioi, että STT:n tarjonta on laadukasta ja kattavaa.
Karjalainen muistuttaa, että Kouvolan Sanomien painotus on vahvasti paikallisissa sisällöissä.

— Parhaat paikat sekä verkossa että painetussa lehdessä varataan oman toimituksen tekemille paikallisille sisällöille. STT:n asiakkuus mahdollistaa sen, että voimme omassa toimituksessa keskittyä entistä enemmän Kouvolan seudun aiheisiin.

— Kaakon Viestinnän paluu STT:n uutispalvelun asiakkaaksi on meille iloinen uutinen, STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sanoo. 

— Kansalliselle uutistoimistolle on tärkeää, että sillä on laaja asiakaskunta. Kaakon lehtien paluun jälkeen voi sanoa, että STT:n uutisten piirissä ovat nyt kaikki suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat. STT:n uutiset tavoittavat periaatteessa jokseenkin kaikki suomalaiset.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut