Sushihuuma yltyy Kouvolassa: Kouvolan K-Citymarketiin avautui jo sushikeittiö – Prisman sushikeittiö avataan muutaman viikon päästä

Koronakevät viivästytti K-Citymarketin uudistussuunnitelmia.

Moises Garibay

K-Citymarketin noutopisteellä pyritään pitämään huolta hygieniasta ja turvallisuudesta. Ottimet pestään joka käyttökerran jälkeen.
K-Citymarketin noutopisteellä pyritään pitämään huolta hygieniasta ja turvallisuudesta. Ottimet pestään joka käyttökerran jälkeen.

Kauppakeskus Veturissa sijaitsevaan K-Citymarketiin on avattu sushikeittiö. Kauppias Lasse Keränen kertoo, että vastaavanlaisia on K-Citymarketeissa ympäri Suomea. Kouvolaan japanilaistyylisiä riisistä valmistettuja suupaloja tarjoava keittiö piti avata jo keväällä, mutta koronatilanne sotki uudistussuunnitelmat.

Sushikeittiön lisäksi koronan takia uudistuslistalle jäivät myös kahvila sekä osa kaupan elintarvikeosastoista.

– Meillä on suunnitteilla pitseriakonsepti, josta voisi ostaa vastapaistettua kiviuunipitsaa kotiin mukaan.

Moises Garibay

K-Citymarketin sushikeittiö.
K-Citymarketin sushikeittiö.

Keräsen mukaan Kouvolan sushikeittiöstä vastaavat yhteistyökumppanit ovat pitkän linjan ammattilaisia.

– Sushin valmistaminen on oma taiteenlajinsa. Sitä ei opi päivän koulutuksella.

Buffetista voi ostaa valmiin annoksen tai keräillä sellaisen itse. Annoksen voi ottaa mukaan tai syödä kaupan kahvilassa. Keräilypisteessä muistutetaan turvaväleistä, niihin on asennettu suojuksia ja kaikki ottimet pestään heti yhden käyttökerran jälkeen.

Keränen kertoo, että kokit työskentelevät kasvosuojuksen ja suojakäsineiden kanssa.

– Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus näinä poikkeusaikoina on meille ykkösasia.

Kouvolan Prisma kirii mukaan sushihuumaan. Prisman leipomopisteen lähelle avautuu sushikeittiö ja noutobuffet muutaman viikon pästä.

Prismajohtaja Jari Klaus kertoo, että yhteistyökumppanina toimiva Itsudemo-yritys valmistaa sushit paikan päällä mukaan otettavaksi. Itsudemolla on vastaavanlaisia pisteitä ympäri Suomen.

Moises Garibay

Prisman sushikeittiöstä vastaa Itsudemo-yritys, jolla on sushipisteitä ympäri Etelä-Suomea.
Prisman sushikeittiöstä vastaa Itsudemo-yritys, jolla on sushipisteitä ympäri Etelä-Suomea.

Sushi on japanilainen ruoka, jonka nimi tarkoittaa etikkaa ja kädentaitoja. Etikalla maustettu riisi onkin sushin pääraaka-aine. Riisin lisäksi erilaisissa susheissa käytetään muun muassa tonnikalaa, pallasta, rapuja, lohta ja kasviksia. Jotkut sushit kääritään merilevään. Ne tarjotaan usein wasabin ja soijakastikkeen kanssa. Sushissa kalat tarjotaan raakana.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut