Base Kitchen & Lounge sulkee ovensa toistaiseksi – "Koronaviruksen aiheuttama tilanne on elämyksiä tarjoaville yrityksille erityisen vaikea"

Katja Juurikko

Base Kitchen & Loungen yrittäjä ja kokki Emmi Mohell teki vielä perjantaina annoksia.
Base Kitchen & Loungen yrittäjä ja kokki Emmi Mohell teki vielä perjantaina annoksia.

Kouvolalainen ravintola Base Kitchen & Lounge sulkee ovensa. Yritys tiedotti asiasta Facebook-sivullaan perjantai-iltana:

"Basen väki laittaa tänään ovet kiinni ja jää pienelle tuumaustauolle. Toivotaan että tilanne rauhoittuu nopeasti, jotta pääsemme tarjoamaan Teille taas palveluitamme. Pitäkää huoli itsestänne, rakastakaa toisianne, muistakaa turvaväli."

Ravintola aloitti kotiinkuljetuspalvelun noin viikko sitten. Paikan päällä käyvien asiakkaiden määrä on kuitenkin vähentynyt merkittävästi koronavirusepidemian takia. Vielä perjantaina ravintola oli auki.

– Päätimme nyt illalla, että täytyy harkita, miten voimme jatkaa, Base Kitchen & Loungen yrittäjä Sanna Mohell sanoo.

Hän kertoo, että yritys joutui jo aiemmin lomauttamaan neljästä työntekijästä kaikki yhtä lukuun ottamatta.

– Työntekijöiden takia harmittaa tosi paljon. Olemme halunneet tarjota töitä.

Yrittäjät Sanna ja Emmi Mohell aikovat nyt pohtia yrityskonseptin muuttamista.

– Konseptimme on sellainen, että meille tullaan syömään vähän paremmin. Koronaviruksen aiheuttama tilanne on elämyksiä tarjoaville yrityksille erityisen vaikea. Ihmisten taloustilanne voi heiketä pitkäksi aikaa, Sanna Mohell sanoo.

Hänen mukaansa koronavirusepidemia osui poikkeuksellisen huonoon ajankohtaan, koska yritys oli juuri tehnyt investointeja.

Mohell lupaa tiedottaa asiakkaille Base Kitchen & Loungen tulevista suunnitelmista, mutta aikataulua hän ei tässä vaiheessa osaa antaa.

Luetuimmat