Kouvolan Pukimo pääsi velkasaneeraukseen — Perinteikäs vaatekauppa avattiin jo vuonna 1921, silloin se sijaitsi nykyisen Pohjola-talon paikalla

Pukimon tavoitteena on selättää 1,2 miljoonan euron velat maksuohjelman avulla. Yhtiön vaikeudet alkoivat 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopulla, kun se yritti laajentua voimakkaasti.

Lukas Pearsall

Kouvolan Pukimo on yksi Kouvolan vanhimmista liikkeistä.
Kouvolan Pukimo on yksi Kouvolan vanhimmista liikkeistä.

Vaateliike Kouvolan Pukimon velkasaneerausohjelma on hyväksytty Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Asian käsittely kesti reilun vuoden. Saneeraushakemus tuli vireille marraskuussa 2016.

Oikeuden päätöksen mukaan yhtiöllä on ollut velkaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Suurimmat velkojat velkojat ovat Nordea Pankki, 287 000 euroa, Kymenlaakson Osuuspankki, 267 000 euroa, ja Verohallinto, 149 000 euroa.

Toimitusjohtaja Jarkko Mikkola kertoi Kouvolan Sanomille kesäkuussa 2017, että kauppa pysyy auki talousvaikeuksista huolimatta. Yhtiön tavoitteena on maksaa velat pois kuusivuotisen ohjelman kuluessa.

Yhtiön talousvaikeuksien suurimmat syyt ovat epäonnistunut laajentuminen ja talouden taantuma. Pukimon tytäryhtiö perusti 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopulla kolme Esprit-myymälää. Liikkeet avattiin Hansakeskukseen, Espooseen ja Kotkaan. Lisäksi yhtiö oli mukana kolmen Gerry Weber -myymälän perustamisessa.

Pukimo on yksi Kouvolan vanhimmista perheyrityksistä. Kauppa aloitti toimintansa vuonna 1921 nykyisen Pohjola-talon kohdalla sijainneessa Åkermannin talossa. Myöhemmin 20-luvulla Pukimo siirtyi kivenheiton päähän Liikemiehenkadulle, jossa se toimii yhä. 1990-luvulla Pukimo liittyi Moda-ketjuun.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut