Katso, mitä kaikkea Kouvolassa tuodaan kotiin ja tarjotaan etänä – Kouvolan Sanomat koostaa päivittyvää listaa palveluista, jotka auttavat koronaviruksen takia kotiin eristäytyneitä

Katja Juurikko

Työvoimaa.comin Tuure Tervonen ja Palvilihan Ville Ruuda lastaavat kotiinkuljetuskuormaa perjantaina 20. maaliskuuta.
Työvoimaa.comin Tuure Tervonen ja Palvilihan Ville Ruuda lastaavat kotiinkuljetuskuormaa perjantaina 20. maaliskuuta.

Keräämme listaa kouvolalaisten yritysten, yhdistysten ja yksittäisten ihmisten tarjoamista etäpalveluista, jotka auttavat koronavirustilanteen takia neljän seinän sisälle linnoittautuneita.

Listaa koostetaan ja päivitetään lukijoiden kommenttien ja vinkkien avulla. Myös Live & Visit Kouvola auttaa listan koostamisessa. Lisäksi vinkkauksia voi lähettää osoitteeseen aapo.mentula@kouvolansanomat.fi.

Kerro, jos tiedät listalle sopivia Kouvolassa vaikuttavien toimijoiden palveluita. Mukaan kelpaavat niin paikallisten muusikoiden Facebook-livekeikat kuin etänä tarjottavat sosiaali- ja terveyspalvelutkin.

Esimerkiksi kansainvälisiä tai valtakunnallisia suoratoistopalveluita listaan ei kerätä. Myös hätänumerot ja yleiset palvelunumerot jätetään listan ulkopuolelle.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Tarkista palveluiden saatavuus ja hinnoittelu aina palveluntarjoajalta.

Liikunta

Sinun Valmentajasi, kotitreenit Facebookissa torstaisin, https://www.facebook.com/SinunValmentajasi.fi/

Annelin Aika, joogaa Facebookin kautta ohjattuna, https://www.facebook.com/annelinaika/

FitForest, henkilökohtaiset liikuntaohjelmat, myös videona, http://www.fitforest.fi

FunWellness, hyvinvointipalvelut, lahjakortit verkkokaupasta avoinna24.fi ja tulossa ryhmätunteja verkkoon, http://www.funwellness.org

Liikkuvakouvola, liikuntavinkkejä ja jumppavideoita verkossa, https://www.facebook.com/liikkuvakouvola/

Kulttuuri

Kymenlaakson kirjastojen e-aineistot, https://kyyti.finna.fi/

Kotiinkuljetusta tarjoavat ruokakaupat ja elintarviketoimittajat

Palvilihan, Koppasen leipomon, Risto Peltolan leipomon ja Paavolan kotijuustolan tilauspalvelu, https://www.facebook.com/korianpalviliha/

Iitin Maatilatori (kuljetus 10 kilometrin säteellä), https://www.facebook.com/Iitinmaatilatori

Ilomäen tila, https://www.ilomaentila.fi/

Kouvolan Prismahttps://www.foodie.fi/, kuljetusmaksu alkaen 9,90 euroa, vain verkkomaksu.

K-Supermarket Torkkari, Utinkatu 65, https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-torkkari, kotiinkuljetus 12,90 + pakkausmateriaalin kustannus 0,60 euroa. Maksu verkossa tai kortilla tavaran toimituksen yhteydessä.

K-Supermarket Valtari, Kouvolankatu 15, https://www.k-ruoka.fi/kauppa, kotiinkuljetus 12,90 + pakkausmateriaalin kustannus 0,60 euroa. Maksu kortilla tavaran toimituksen yhteydessä. Mahdollisesta käteismaksusta ilmoitus tilauksen yhteydessä.

K-Market Vahtero, Toukomiehentie 2, tilaus puhelimitse 05 311 5018. Kotiinkuljetus vanhan Kouvola alueelle, maksu 6 euroa. Maksu vain käteisellä.

K-Supermarket Koskituuli, Kuusankoski, https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-koskituuli, kotiinkuljetus 12,90 + pakkausmateriaalin kustannus 0,60 euroa. Maksu kortilla tavaran toimituksen yhteydessä.
 
K-Supermarket Ykköstori, Inkeroinen, https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-ykkostori, kotiinkuljetus 9,90 euroa. Maksu verkossa tai kortilla tavaran toimituksen yhteydessä.

Puotimaalla, http://www.puotimaalla.fi. Elintarvikkeita, asusteita, vaatteita ja monia muita tuotteita.

Kuljetusta tarjoavat ravintolat

Ruokatilauspalvelu Foodora, www.foodora.fi, kymmeniä ravintoloita Kouvolassa. Mukana myös ravintoloita, joilla ei ole omaa verkko- tai Facebook-sivua.

Three Wings, lounaita Kouvolan keskustan alueelle ilman erillistä toimitusmaksua. www.threewings.fi/lounas

Ravintola Gyroshttps://www.ravintolagyros.fi/ Kotiinkuljetus 3 € / tilaus. Kuljetusmahdollisuus 8 km säteellä, 5 km jälkeen 3 euron lisämaksu. Tarjoamme ilmaisen kotiinkuljetuksen kaikille yli 20€ tilauksille 13.4. saakka.

Lamykin's Cookhousehttps://www.facebook.com/lamykinscookhouse/, Kuljetusmahdollisuus kun tilaus väh. 30€ (kuljetushinnat: Kouvola 3€, Kuusankoski, Koria 5€, Valkeala, Voikkaa 6€). Toimitusaika ti-la klo 17-20.

Meat Gangstershttps://www.facebook.com/pages/category/Barbecue-Restaurant/Meat-Gangsters-109681547135482/ ruokaa kotiin numerosta +358 40 649 0925 (kuljetushinnat: Kouvola 3€, Valkeala, Kuusankoski ja Koria 5€).

Domino Sushihttps://www.facebook.com/dominosushikouvola

Kahvila Valkamahttps://www.kahvilavalkama.com/ ruokaa kotiinkuljetuksella Kuusankosken alueella klo 11-14, tilaukset puhelimitse tai sähköpostilla viimeistään klo 10.

Kotipizza, https://kotipizza.fi/, kuljetusmaksu 5,90 €

Ravintola Bellahttps://pizzeriabella.fi/

Ravintola Remohttps://ravintolaremo.fi/, Toimitus ja kotiinkuljetuspalvelu max. 7 km ravintolasta. 5 km säteellä ravintolasta kuljetuspalvelu on 3€. Jos välimatka on enemmän kuin 5 km kuljetusmaksu sovitaan erikseen.

Ravintola Sipsakhttps://www.sipsak.fi/, tilaukset 5 km säteellä ravintolasta Kouvolan aluella. Kuljetusmaksu on 2€.

Ravintola Vahterinahttps://www.vahterina.fi/

Ravintola Nevillehttp://www.neville.fi/, Tilauksesta kotiruokaa ja leivonnaisia. Supistetun ala carte -listan annoksia. Noutolounaat 8,50€ sis. salaatin ja lämpimän ruoan. Henkilökuntamme pakkaa ruoat turvallisesti ja hygieenisesti noutovalmiiksi. Kuljetukset työpaikoille ja kotiin onnistuvat 5km:n säteellä. Puh. 0400 700 530.

ABC-liikennemyymälät, ABC-mobiilisovelluksella voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon.
Erilliset noutoparkkiruudut on merkitty ABC-asemilla kylteillä.

Mylsänportti, https://www.mylsanportti.fi/, toimittaa lounasta, pikaruokaa ja elintarvikkeita kotiinkuljetettuna, max 10km etäisyydelle Mylsänportilta.

Thairavintola Chon Thonghttps://www.facebook.com/pg/Thai-Ravintola-Chon-Thong-107236187389526/posts/, Ateriat noudettavissa tai kotiin kuljetettuna puh. 041 317 9819. Kotiinkuljetus Kanta-Kouvolan alueella, minimi 4 annosta/tilaus, kuljetusmaksu 3€

Virtakiven saunahttps://www.facebook.com/VirtakivenSauna/, toimituskulut ovat Voikkaan-Kuusankosken alueella 3€/toimitus. https://virtakivensauna.mycashflow.fi/

Kymen Unska, http://www.kymenunska.com, Lounasruokaa on tarjolla arkisin klo: 10:30-14:00. Lounasruokaa on mahdollista saada toistaiseksi myös noudettuna ja kotiin kuljetettuna (kuljetusmaksu +3€).

Ravintola Angela, http://www.ravintolaangela.com, Voit hakea ruokaa take-awayna tai tilata ruoan suoraan kotiovellesi. Toimitamme ruoat n. 10 kilometrin säteellä. Tilaukseen lisätään 2€ toimitusmaksu. Tilaukset soittamalla  05 3535020.

Lounas Maija, useamman lounaan tilauksissa kuljetusmahdollisuus, p. 041 543 8822

Tirvan Baari, lounaan kotiinkuljetus jos tilauksia väh. 10, Valkealan, Tirvan ja Kaipiaisten alueella, puh. 040 558 4658

Roni Pizzeria, https://www.facebook.com/pages/category/Pizza-Place/Roni-pizzeria-Myllykoski-280594792656971/, nouto ja kotiinkuljetus puh. 0453546683

Marinna, lounaskuljetus Korian taajama-alueella, lounaan hinta 9€ kotiin toimitettuna, http://www.marinna.fi

Kouvolan kalakauppa, kalaa kotiinkuljetuksella Kouvola-Kotka, ti-pe klo 17-18, la klo 15-16, puh. 044 062 9223

Kiroileva Kokki, Anjala, https://www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Soittoruokala-Kiroileva-Kokki-111888583683557/

Mimosan Aito, lounasta kotiinkuljetuksella. Kuljetus lähtee ravintolalta arkisin klo 12:00 reittinä Kouvolan keskustan alue, Kuusankoski ja Koria. Tilaus tulee tehdä edellisenä päivänä klo 20:00 mennessä sähköpostitse info@mimosanaito.fi. Lisätietoja ja kuljetushinnasto: https://www.mimosanaito.fi/tuotteet/

Lounaskahvila Hekari, Lounasta myös kotiinkuljetuksena. Tilauksesta myös erilaisia leivonnaisia ja isompia ja pienempiä  ateriakokonaisuuksia. http://www.lounaskahvilahekari.fi/

Kauneudenhoito ja hyvinvointituotteet

Luontaiskauppa Aito, https://kouvola.aitokauppa.fi/

Ekoputiikki Puro, http://www.ekoputiikkipuro.fi/yhteystiedot/

Terveyskauppa Ecorella, https://www.facebook.com/terveyskauppaecorella/

Q-Studio, hiustuotteita verkkokaupasta, https://www.circus24h.com/?utm_source=QStudio_j%C3%A4my&utm_campaign=QStudio_j%C3%A4my&fbclid=IwAR1D4IbLxWeEP_RJtDoC8qQkmxA_yxvN1s4TkEHtJyKVUL-tyzITF9Dy6f4

Ekoeloa, luonnonkosmetiikkaa toimitettuna tai postituksella, http://www.ekoeloa.fi

City Bardurilla, kampaamopalveluiden lahjakortit myös toimitettuna, https://www.facebook.com/CityBardurilla/?hc_location=ufi

Joanna’s Beauty, kauneustuotteita verkkokaupasta, http://www.joannasbeauty.fi/kauppa

PriimaParturit, kampaamotuotteiden verkkokauppa 1.4. alkaen, http://www.priimaparturit.fi

Lehtomäen hius- ja kauneuspiste, tilaukset viestillä 040 514 6939 / Outi, vanhan Kouvolan alueelle hius- ja ihokosmetiikkatuotteet veloituksetta kotiovelle, muualle Kouvolaan sopimuksen mukaan.

Oriflame-tuotteet, Hillevi Joutjärvi, Oriflamen kauneus- ja hyvinvointituotteet kotiovelle toimitettuna (Kouvola, Kuusankoski, Valkealan keskustan tuntuma). Viesti tai soitto: 045 129 8237.

Maijun hoitolahttps://www.facebook.com/MaijunHoitola/, Maijun hoitola Voikkaalla tarjoaa ilmaisen ihoanalyysin etänä ja kotiinkuljetuksen 10 kilometrin säteellä. Kasvo-, käsi-, jalka- sekä vartalonhoitotuotteet.

City Salon Parturi-Kampaamo - Galleria, https://www.facebook.com/citysalonparturikampaamo,
hiustenhoitotuotteet, lahjakortit, käsi-/vartalosaippuat, pyykkietikat, postikortit (Kouvolan alue ym.), lahjatavarat, sisustustaulut, Ilon Pisaroita -puuvillakangaskassit - kaikki toimitettuna kotiovelle Kouvolan alueella veloituksetta. Tilaukset numerosta 050 3240 110 / Marketta.

Muut kotiinkuljetusta tai verkkokauppaa tarjoavat yritykset

Turvataantulevaisuus.fihttps://www.turvataantulevaisuus.fi/, tietoa mikro- ja pienyrittäjien tarjoamista tuotteista, palveluista ja työkaluista kaupungeittain. Mukana yrityksiä myös Kouvolasta.

Kukkapuoti Eveliina, https://www.facebook.com/Kukkapuoti-Eveliina-1691563834395697/, puh. 05 3743101, palveluun kuuluu kukkien kotiinkuljetus.

KaislaStarhttps://www.kaislastar.fi/, toimittaa kankaat ja ompelutarvikkeet veloituksetta perille Valkeala-vanha Kouvola-Voikkaa-Kuusankoski alueella.

Kulta- ja hopeapaja Korundi, http://www.kultajahopeapaja.fi, hakee ja toimittaa korut Kouvolan alueella. Myymäläpalvelu, tilaustyöt ja korjaukset.

Reunan kirjakauppahttp://reunalla.fi, toimittaa Myllykoskelta kaikkialle Kouvolaan lukemista ja esimerkiksi lasten puuhakirjoja ja palapelejä.

Eläinkauppa Petzoo, http://www.petzoo.fi, kuljettaa lemmikkien ruokia ja tarvikkeita.

Vipstoren Lemmikkitarvikkeet, Tiia Honkaselkä, puh. 050 369 4292.

Ruusupuu, kukkakauppa, verkkokaupan kukkatilauksissa ilmainen toimitus Kuusankosken ja Kouvolan alueella, https://ruusupuukouvola.fi/

Rosarium Kukkatalo, ilmainen kotiinkuljetus 10km säteellä Rosariumista, https://www.facebook.com/rosariumkukkatalo/

Inka Paahtimo, kahvia verkkokaupasta, https://www.inkapaahtimo.fi

Kahviputiikki Papulaari, kahvituotteita ja leivonnaisia verkkokaupasta, http://www.papulaari.fi/

Nirvana Wellness, teetuotteita ja hyvinvointipalveluita verkkokaupasta, https://nirvana.johku.com/fi_FI

Kultamurunen, lahjatavarat ja –kahvit verkkokaupasta, http://www.kultamurunen.fi

Lastentarvike, verkkokauppa - tuteista turvatuotteisiin, http://www.lastentarvike.fi

Royal-Tuote, kankaat ja ompelutarvikkeet, kotiinkuljetus kun tilaus yli 30€ Valkealan, Kuusankosken ja vanhan Kouvolan alueella, http://www.royal-tuote.com

Miinan Kenkä, toimitus myös postitse, https://www.facebook.com/pages/category/Footwear-Store/Miinan-Kenk%C3%A4-285460844917798/

TipiDogi, koirien ja kissojen ruoat ja tarvikkeet verkkokaupasta, http://www.tipidogi.fi

Ananassi, naistenvaatteita huippumerkeiltä postitettuna tai kotiin kuljetettuna 25km säteellä Kouvolan keskustasta, https://www.facebook.com/Ananassi-166035393539569/

LET HER go, koruja ja laukkuja kierrätysmateriaaleista. Verkkokauppa palvelee osoitteessa https://www.lethergo.fi/verkkokauppa

Apteekit

Apteekkien kuljetuspalvelut on koottu Kouvolan kaupungin koostamaan pdf-tiedostoon, https://www.kouvola.fi/wp-content/uploads/2020/03/Apteekkien-kotiinkuljetus_27032020.pdf

Sote-palvelut

Musiikkiterapia Sävelavainhttps://savelavain.fi/

Fysioterapia Riikka Mustonen, videoyhteyden välityksellä fysioterapiaa aikuisten tuki- ja liikuntaelinongelmiin, äitiysfysioterapiaa, http://www.riikkamustonen.fi

Kakspy ry, luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua heille joilla on huolta läheisen mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä. Facebookista löydät myös läheisten suljetun vertaisryhmän Läheiset mielen hyvinvointia etsimässä Kymenlaakso ja Perhe- ja läheistyö Kakspy -sivun. Tiina Saavalainen, Perhe- ja läheistyöntekijä, tiina.saavalainen@kakspy.com, puh. 040 710 3247.

Henkilökohtainen apu riskiryhmäläisille

Kaupungin vapaaehtoiset auttavat kouvolalaisia yli 70-vuotiaita ja riskiryhmiin kuuluvia kauppa- ja apteekkiasioinnissa, päivystyspuhelin 020 615 5299, sähköposti: yhteisotyo@kouvola.fi ja osallisuus.kouvola@kouvola.fi.

Kouvolan seurakuntien perheneuvonta

Perheneuvonnalla on poikkeustilanteesta johtuen aiempaa laajempi puhelinpäivystys. Puhelinpäivystys auki keskiviikkoisin klo 10-12 ja muina arkipäivinä klo 10-12 ja 13-15, puh. 040 714 0556. Yhteyden saa myös jättämällä viestin vastaajaan tai lähettämällä tekstiviestin numeroon 040 714 0556. Yhteydenotto on mahdollista myös sähköpostilla perheneuvonta.kouvola(at)evl.fi.

Perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua ja terapiaa parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa etäyhteydellä

Virtuaalinen perhekahvila

Kiintymyysvanhemmuusperheet ry, https://www.facebook.com/kiintymysvanhemmuus. Järjestää virtuaalisia perhekahveja. Aikataulut linkin takaa.

Videoiden suoratoistopalvelu alueen yrittäjille

CityMedia.fi, http://www.citymedia.fi, suoratoistopalvelu, jonne alueen yrittäjät, yritykset ja yhteisöt voivat maksutta saada oman videotallenteen vuokraukseen. Palvelu avataan pian. Tarkoitettu esimerkiksi koulutus-, viihde- ja kulttuurialan toimijoille. 

Kuljetuspalvelut

Työvoimaa.com, https://www.tyovoimaa.com/

Nod-Jakelu, https://www.facebook.com/NODjakelu/

Kymenlaakson Taksihttps://www.kymenlaaksontaksi.fi/uutiset/olemme-apunasi-arjessa-tilaa-ruokakuljetus-taksilla, palveluun kuuluu myös ruokakuljetus taksilla. Tarkemmat tiedot linkin takaa.

Kirsin Taksi, Koria, https://www.facebook.com/kirsintaksi/, Ruokakuljetus kuuluu palveluun.

Tietokoneongelmiin apua etäyhteydellä

Neomatrixhttp://www.neomatrix.fi/

Datalanssi,  https://www.datalanssi.fi/

Auton huolto

Teboil Kouvolahttps://teboilkouvola.fi/ auton nouto huoltoon ja tarvittaessa katsastukseen ilman veloitusta.

Listaa päivitetään.

Juttua on päivitetty viimeksi perjantaina 3.4. Päivityksiä tehdään mahdollisuuksien mukaan. Vinkkejä voi etsiä myös suoraan kommenteista.

Luetuimmat