Lumon sai ison tilauksen – Kouvolasta lähtee yli kaksi kilometriä lasia Saksan korkeimpaan puukerrostaloon

Venäjän ja Saksan tilaukset merkitsevät lisää työpaikkoja Kouvolaan.

Moises Garibay

Liiketoimintajohtaja Antti Vänskä iloitsee siitä, että yritys on saanut kauppaa ulkomaille vallitsevasta koronaepidemiasta huolimatta.
Liiketoimintajohtaja Antti Vänskä iloitsee siitä, että yritys on saanut kauppaa ulkomaille vallitsevasta koronaepidemiasta huolimatta.

Kouvolalainen Lumon on saanut merkittävän tilauksen Saksaan. Yritys toimittaa parveke- ja kaidelasitukset Hampuriin rakennettavaan puukerrostaloon.

Yhtiö ei kerro tilauksen rahallista arvoa, mutta työpaikkoja on luvassa lisää Kouvolaan.

Valmistuttuaan rakennuksesta tulee Saksan korkein puukerrostalo, jossa on 18 kerrosta. Talossa on 181 asuinhuoneistoa, 1 700 neliötä toimistotilaa ja 2 000 neliötä liiketilaa. Kerrostaloon menee Lumonin laseja yhteensä yli kaksi kilometriä. Neliömetreiksi muutettuna se on runsaat 5 000 neliötä. Saksassa kerrostalon on määrä valmistua vuoden 2023 alussa.

Saksaan kaikki lasit lähtevät Kouvolan tehtaalta. Viimeksi elokuussa Lumon sai kaupan Venäjälle. Sinne yritys toimittaa yli yhdeksän kilometriä lasia. Venäjän ja Saksan kaupat merkitsevät Lumonin CEE-maiden liiketoimintajohtajan Antti Vänskän mukaan sitä, että työntekijöitä palkataan Kouvolaan lisää.

– Isot projektit ovat Kouvolassa hyviä työllistäjiä.

Osassa Saksan puukerrostalon kaidelasituksissa tullaan hyödyntämään silkkipainotekniikkaa. Yritys otti uudenlaisen tekniikan käyttöön viimeisimmän investoinnin valmistuttua Kouvolan tehtaalle viime kesänä.

– Vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta olemme saaneet lisää tilauksia kansainväliseltä puolelta, Vänskä sanoo.