Kouvolan alueen yksinyrittäjille 1,2 miljoonan euron tukipotti – Noin 2 000 euron korvaus paikkaa koronaepidemian vaikutuksia

Kaupunginjohtaja Marita Toikka kehottaa kaikki tukeen oikeutettuja hakemaan korvausta.

Ronja Koskinen

Yksinyrittäjät voivat hakea kertakorvausta, jos yrityksen taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruksen takia.
Yksinyrittäjät voivat hakea kertakorvausta, jos yrityksen taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruksen takia.

Yrittäjien ahdinkoon on luvassa helpotusta. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Kouvolan alueen yksinyrittäjätukea varten noin 1,2 miljoonaa euroa.

Kouvolassa on 2 300 yksinyrittäjää, jotka voivat hakea tukea kaupungin kehittämisyhtiö Kouvolan Innovationin (Kinno) kautta.

– Kehotamme kaikkia toimintatukeen oikeutettuja kouvolalaisia yrittäjiä hakemaan tukea, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa kaupungin tiedotteessa.

Kertakorvaus noin 2 000 euroa

Valtioneuvosto hyväksyi asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille torstaina.

Noin 2 000 euron suuruinen tuki on tarkoitettu kertakorvauksena yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yriteystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja muihin toimistomenoihin.

–Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yksinyrittäjien taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaepidemian takia 16. maaliskuuta jälkeen ja yrityksellä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan, kertoo yhteyspäällikkö Leena Gardemeister Kinnon yrityspalveluista.

Kinnon yritysneuvonnasta apua

Hakemuksen vaaditaan yrityksen taloudellista tilannetta ja kannattavuutta kuvaavat liitteet. Kinnon yritysneuvojat auttavat tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Avustukset on haettava tämän vuoden elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoa yritysten tukimahdollisuuksista löytyy Kinnon nettisivuilta.

Luetuimmat