Itävaltalainen sijoittaja osti enemmistön Domus Yhtiöistä — Viisi henkilöä irtisanottiin Korian kalustetehtaalta

Yhtiö on etsinyt uutta omistajaa jo pitkään. Tarkoituksena on hakea kasvua ulkomailta.

Jussi Lopperi

Korialla toimiva Domus Keittiöt ja kodin kalusteet jatkaa 70 työntekijän voimin. Kuva lokakuulta 2017.
Korialla toimiva Domus Keittiöt ja kodin kalusteet jatkaa 70 työntekijän voimin. Kuva lokakuulta 2017.

Loimaalainen, myös Korialla toimiva Domus Yhtiöt on saanut uuden omistajan Itävallasta. Domuksen enemmistöomistajaksi on tullut itävaltalaisen yksityishenkilön kokonaan omistama yhtiö.

Korialla toimiva yksikkö valmistaa keittiö- ja kodin kalusteita. Omistajanvaihdoksen yhteydessä Korialta on irtisanottu viisi työntekijää, toimitusjohtajan mukaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Tehtaalla jatkaa 70 työntekijää.

— Näköpiirissä ei ole isoja muutoksia. Jatkamme elämää normaalisti kahdella yksiköllä, sanoo toimitusjohtaja Mika Kaukonen.

Domuksen toinen yksikkö on Loimaalla sijaitseva ikkunatehdas. 70 vuotta sitten perustetulla yhtiöllä on yhteensä noin 200 työntekijää.

Yhtiön tiedotteen mukaan itävaltalaisella sijoittajalla on hyvin kansainvälinen tausta, rakennusliiketoiminnan tuntemus ja ennestään sijoituskohde Suomessa. Hänen katsotaan tuovan yhtiöön tarvittavaa osaamista ja resursseja, kun kasvua haetaan kansainvälisiltä markkinoilta. Mika Kaukonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja vähemmistöosakkaana.

Tiedotteessa vakuutetaan, että Loimaa pysyy yhtiön kotipaikkana ja tuotanto säilyy Suomessa. Kasvua haetaan franchising-toiminnan aloituksella, virtuaalitodellisuutta hyödyntävällä keittiösuunnittelulla ja laajentamalla palvelua uusille paikkakunnille. Domuksella on ennestään yli kahdenkymmenen vuoden ajalta vakiintunut sija Ruotsin markkinoilla

Turun Sanomien mukaan Domuksen liiketoiminnan tulos on ollut miinuksella jo pari vuotta, ja yhtiö on etsinyt uutta omistajaa pitkään. Neuvotteluja käytiin muun muassa tanskalaisyhtiön kanssa, mutta sopimukseen ei päästy. Yhtiön liikevaihto on tällä vuosikymmenellä vaihdellut 33 miljoonan ja 44 miljoonan välillä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut