Kouvola on kolmanneksi kannattavin kaupunki asuntosijoittajalle — Kuukaudessa voi päästä lähes sata euroa voitolle

Lainalla ostetussa asunnossa asuminen on Kouvolassa selvästi edullisempaa kuin vuokran maksaminen.

Matti Veijalainen

Kouvola on kolmanneksi kannattavin kaupunki asuntosijoittajalle — Kuukaudessa voi päästä lähes sata euroa voitolle

Kouvola on tällä hetkellä Suomen kolmanneksi kannattavin kaupunki hankkia sijoitusasunto. Vertaaensin.fi-sivuston tekemä vertailu kertoo, että Kouvolassa voi saada asunnolle 7,02 prosentin vuokratuoton. Edellä ovat Kajaani 7,66 prosentin tuotolla ja Kotka 7,62 prosentin tuotolla.

Heikoimmat vuokratuotot saa pääkaupunkiseudulla. Helsingissä tuotto on vain 4,44 prosenttia ja Espoo—Kauniainen-alueella 4,33 prosenttia.

Vuokratuotto on laskettu vähentämällä asunnon vuosittaisista vuokratuloista yhtiövastikkeet ja jakamalla erotus samankokoisen sijoitusasunnon keskimääräisellä hinnalla. Analyysissa on hyödynnetty Tilastokeskuksen keräämiä tietoja.

Asuntosijoittajat etsivät yhä useammin tuottoja kotikuntaansa kauempaa.

— Asuntosijoittamisessa kaupunkien välinen vertailu on suositeltavaa. Esimerkiksi kaupunkien keskustoissa bruttovuokratuotto on usein keskimääräistä matalampi, mutta riski tyhjistä kuukausista on pieni, Vertaaensin.fin toimitusjohtaja Jussi Valsta sanoo.

Kouvolassa lainalla ostetussa asunnossa asuminen on selvästi edullisempaa kuin vuokran maksaminen. Jos Kouvolan keskimääräisestä kuukausivuokrasta (529 euroa) vähennetään keskimääräinen lainanlyhennys (434,17 euroa) päästään 94,83 euroa plussan puolelle. Määrä on 11. suurin vertailussa, jossa on mukana kaikkiaan 62 kaupunkia tai aluetta.

Hintavan asunnon ostaja saattaa jäädä kuukausitasolla tappiolle. Helsingin kalleimmalla alueella asunnonomistaja maksaisi 823,49 euroa vuokralaista enemmän.

Toisaalta Vertaaensin.fin vertailussa ei otettu huomioon asuntojen arvonnousuja tai -laskuja, jotka voivat kaupunkikohtaisesti vaihdella paljon. Helsingin tai Turun asuntojen kokonaistuotto nousisi selkeästi korkeammaksi kuin Kouvolassa, mikäli arvonnousu lisättäisiin bruttovuokratuottoon.

Vertaaensin.fi on itsenäinen rahoitustuotteiden vertailusivusto. Se on on osa kansainvälistä Compareeuropegroup-konsernia, joka toimii Suomen lisäksi Tanskassa, Portugalissa ja Belgiassa.

Luetuimmat

Kommentoidut