Jaalan entinen kunnantalo on tarkoitus muuttaa kymmenen huoneen hotelliksi — Lupa on saatu, samoin osa rahoituksesta, mutta remontin aikataulu on avoin

Hannu Puhakka osti Jaalan entisen kunnantalon vuonna 2013. Siitä lähtien hän on pohtinut sille matkailukäyttöä.

Lassi-markku Tuominen

Vuonna 1964 valmistuneeseen Jaalan entiseen kunnantaloon on tulossa kymmenen hotellihuonetta.
Vuonna 1964 valmistuneeseen Jaalan entiseen kunnantaloon on tulossa kymmenen hotellihuonetta.

Jaalan entiseen kunnantaloon kaavaillaan hotellia, jossa olisi kymmenenen majoitushuonetta ja asiakkaiden käyttöön varattu tilausravintola.

Hankkeen takana on keravalaisen Hannu Puhakan yritys Jaala Network oy. Se sai Euroopan maaseuturahastosta viime viikolla 41 200 euroa investointitukea.

Puhakka osti Jaalan entisen kunnantalon jo vuonna 2013. Toimistotiloiksi valmistuneessa rakennuksessa ei ole toistaiseksi aloitettu muuntoremonttia majoituskäyttöön, eikä Puhakka halua vielä tässä vaiheessa tuhria lupauksia majoitushankkeen aikataulusta.

Euroopan maaseuturahoituksen käyttöaika on viisi vuotta, ja myönnetty summa on korkeintaan 20 prosenttia hankekustannuksista.

— Rahoitusraami on tiukka, Puhakka kertoo.

Rakennusta on pidetty lämmitettynä kuluneet kuusi vuotta. Tällä hetkellä entisessä kunnantalosta on kaksi toimistohuonetta vuokralla. Myös kudontapiiri toimii talossa.

Jaalan kunnantalo on rakennettu vuonna 1964. Taloon rakennettiin uusi osa 1980-luvulla. Osin kaksikerroksisen kiinteistön kerrosta-ala 962 neliömetriä. Tontin pinta-ala on 5 435 neliötä.

Kunnantalona ollessa rakennuksessa oli 20 toimistohuonetta, kolme aulaa, keittiö ja wc-tilat. Valtuustosalin lisäksi talossa oli muun muassa kunnan asiakaspalvelupiste.

Puhakka sai rakennusluvan majoitustilaksi muuttamiseen viime syksynä.

— Rakennusvalvonnan kanssa on neuvoteltu vuosia käyttötarkoituksen muutoksesta, Puhakka sanoo.

Luetuimmat