Nyt kiireesti vaihtamaan lahjakortit: Kouvolan Veturin Game Stop -liike loppuu myös — Pörssiyhtiö sulkee kaikki kivijalkamyymälänsä Suomesta

Katja Juurikko

Pörssiyhtiö Game Stopin kivijalkamyymälät eivät ole kannattaneet, joten yhtiö sulkee ne kaikki ensi vuoden aikana. Myös Kouvolasta loppuu liike.
Pörssiyhtiö Game Stopin kivijalkamyymälät eivät ole kannattaneet, joten yhtiö sulkee ne kaikki ensi vuoden aikana. Myös Kouvolasta loppuu liike.

Pelikauppa Game Stopin liikkeet sulkeutuvat Suomessa vuoden 2020 kuluessa. Kouvolassa Game Stopilla on liike kauppakeskus Veturissa. Suomessa liikkeitä on yhteensä 16.

Pörssiyhtiö ilmoittaa verkkosivuillaan, että liikkeet suljetaan vaiheittain. Sulkemispäivät ilmoitetaan liikkeissä ja verkkosivustolla. Verkkopalvelut ovat käytössä siihen saakka, kunnes viimeinen liike sulkeutuu.

Ensimmäiseksi Game Stop lopettaa lahjakorttien myymisen.

— Asiakkaita pyydetään käyttämään olemassa olevat lahjakortit niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä niiden sulkeutumiseen saakka tai verkossa, yhtiö neuvoo asiakkaita sivustollaan.

Game Stop jatkaa vaihtoarvon (trade credit) tarjoamista vain valikoiduille tuotteille. Yhtiö myy liikkeissään sekä uusia että käytettyjä pelejä.

— Se huomioidaan välittömästi samassa ostotapahtumassa alennuksena ostoksesta. Olemassa olevat vaihtoarvot pyydetään käyttämään niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä niiden sulkeutumiseen saakka tai verkossa.

Yhtiö lopettaa myös kanta-asiakaskorttien myöntämisen. Niissäkin asiakkaita pyydetään käyttämään jo olemassa olevat kanta-asiakaskorttiedut niin pian kuin mahdollista.

Game Stop lopettaa Game Protection -lisäsuojan myymisen. Asiakkaita kehotetaan käyttämään olemassa oleva lisäsuoja niin pian kuin mahdollista auki olevissa liikkeissä niiden sulkeutumiseen saakka.

Yhtiö lopettaa tuotteiden ennakkovaraukset. Asiakkaita pyydetään näyttämään ostokuittinsa liikkeessä hyvityksen saamiseksi käteisellä tehdyistä ennakkotilaustalletuksista.