Verlaan uusi ravintolayrittäjä ensi kesänä — Muun muassa Oléta ja Kymin Huvilaa pyörittävää yrittäjää pyydettiin museon ravintoloitsijaksi: "Nappasin saman tien kiinni"

Verlan Makasiinikahvila muuttuu Ravintola Verlaksi vapun jälkeen. Yrittäjä Susanna Kurvinen omistaa useita ravintoiloita Kouvolassa. Verlaan on tarkoitus palkata lisää henkilökuntaa, ja ravintolaan on luvassa anniskeluoikeudet.

Jussi Lopperi

Ravintolayrittäjä Susanna Kurvinen laajentaa toimintaansa Verlaan. Kurvinen pyörittää muun muassa Olé-ravintolaa Kouvolan keskustassa.

Verlan Makasiinikahvila saa uuden yrittäjän ensi kesänä. Susanna Kurvinen aloittaa toiminnan myllymakasiinissa uudella nimellä Ravintola Verla. Kurvinen pyörittää Kouvolassa sijaitsevaa Olé-ravintolaa, W-ravintolaa Voikkaalla ja Kymin Huvilan ravintolatoimintaa Kuusankoskella.

Kurvisen mukaan Verlasta otettiin häneen yhteyttä ja tiedusteltiin halukkuutta ryhtyä yrittäjäksi museoalueelle.

— Nappasin saman tien kiinni. Paikka on niin mielenkiintoinen.

Verlaan palkataan lisää ravintolahenkilökuntaa

Tehdasmuseon johtajan Ville Majurin mukaan edellisen yrittäjän kanssa solmittu sopimus oli umpeutumassa.

— Halusimme kehittää toimintaa ja kartoittaa, olisiko alueella kiinnostusta tähän ravintolatoimintaan.

Kurvisen mukaan Verlan makasiini sopii hyvin yhteen esimerkiksi Kymin Huvilan kanssa historiansa ja arvokkuutensa puolesta. Kurvinen toimi pari vuotta myös Voikkaan Klubilla. Hän kuitenkin lopetti toiminnan klubilla epävarman vuokrasopimuksen vuoksi, kun kiinteistön omistava UPM ilmoitti myyvänsä rakennuksen.

Kymin Huvilassa Kurvinen aloitti pari vuotta sitten. Hän kertoo olevansa jatkuvasti silmät ja korvat auki mielenkiintoisten mahdollisuuksien varalta. Yrittäjän aika riittää useammankin paikan pyörittämiseen ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta, Kurvinen sanoo.

Jani Sourander

Ravintola Verla on aloittamassa toimintansa Verlan myllymakasiinissa ensi kesänä.

"Tarkoitus on hakea anniskeluoikeudet"

Verlaan on tarkoitus palkata uutta henkilökuntaa, Kurvinen kertoo.

— Ravintola on kausiluontoisesti auki. Uskoisin, että etenkin asuntomessujen aika tulee olemaan vilkasta.

Ravintola palvelee Verlan kävijöitä vuosittain koko museokauden ajan toukokuusta syyskuun loppuun.

— Tarkoitus on, että Verlasta saa kahvila- ja ravintolapalvelut koko museokauden ajan tehdasmuseon aukiolojen mukaisesti, Kurvinen sanoo.

Tulevasta tarjonnasta Kurvinen ei vielä osaa sanoa tarkemmin. Anniskeluoikeudet ravintolaan on tarkoitus hakea, hän paljastaa.

Verlassa käy vuosittain noin 40 000 matkailijaa

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Kouvolan alueen suosituimmista matkailukohteista. Museoalueella käy vuosittain touko—syyskuussa noin 40 000 matkailijaa.

UPM:n omistama ja ylläpitämä Verlan tehdasmuseo hallinnoi kohdetta ja vastaa museotoiminnasta. Muut kohteen matkailupalvelut ovat eri matkailupalveluyrittäjien tuottamia. Ravintolapalvelut ovat niistä keskeisimpiä.