Liigaotteluiden kahvikupit vaihtuvat Kouvolassa kartonkisiin ja muovilusikat katoavat — KooKoon uusi pääyhteistyökumppani on metsäyhtiö Kotkasta

Muovijätteen määrä halutaan vähentää Kouvolan jäähallissa minimiin.

Vesa Pöppönen / All Over Press

Oranssipaitojen yksi päätukijoista on Kotka Mills. Arkistokuvassa luistelee Peetro Seppälä.
Oranssipaitojen yksi päätukijoista on Kotka Mills. Arkistokuvassa luistelee Peetro Seppälä.

Metsäteollisyysyhtiö Kotka Mills oy on liigaseura KooKoon pääyhteistyökumppani seuraavat kaksi, mahdollisesti kolmekin kautta. Kiekkojoukkueen ja metsäyhtiön tavoitteena ovat maailman ensimmäiset muovittomat jääkiekko-ottelut.

— Kunnianhimoinen tavoitteemme on vähentää kotiotteluiden muovijätteen määrä niin lähelle nollaa kuin mahdollista, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

Kotkalaisyhtiö on yksi KooKoon noin 20:stä pääyhteistyökumppanista.

Muoviton ottelutapahtuma on mahdollinen Kotkamillsin kehittämien muovittomien suojakerroskartonkien avulla. Niissä ei ole muovia ja ne ovat kierrätettäviä ja biohajoavia kartonkeja. Kartongista voidaan valmistaa esimerkiksi erilaisia elintarvikepakkauksia, jotka kestävät hyvin rasvaa ja nesteitä.

— Muovijäte on globaalisti alati kasvava ongelma, jonka kukistamiseen haluamme osallistua, sanoo Kotkamills oy:n toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Muovilusikat vaihtuvat puisiin

Suuri osa kuluttajista luulee Hämäläisen mukaan erheellisesti, että normaalit kertakäyttöiset kartonkiastiat, esimerkiksi kahvikupit, ovat ekologinen ja muoviton vaihtoehto.

— Todellisuudessa kupit on perinteisesti pinnoitettu muovilla.

Ensimmäisessä vaiheessa Kouvolan jäähallin kahvikupit vaihtuvat Kotka Millsin kartongista valmistettuihin kuppeihin. Kioskeihin tulee tarjolle samasta materiaalista valmistettuja kahvi- ja pullatarjottimia.

Kupit valmistaa kotkalainen Cukca ja tarjottimet Kouvolan Inkeroisissa toimiva PackageMedia. Myös muoviset kertakäyttölusikat poistuvat ja niiden tilalle tulee puiset sekoitustikut, KooKoon Välimaa kertoo. Hänen mukaansa on tärkeää, että valmistajat ovat Kotkasta ja Kouvolasta.

Jääkiekon Liiga on huomioinut ympäristöarvoja erityisesti viime kaudesta lähtien. Liiga lanseerasi oman ympäristöohjelmansa. Suomen Jääkiekkojournalistit palkitsi ohjelman viime kauden päätteeksi Vuoden kiekkoteko -palkinnolla.

— Liigalla ja sen seuroilla on mahdollisuus ja vastuu edistää kestävän kehityksen toteutumista. Kotkamillsin ja KooKoon yhteistyö on tästä erinomainen esimerkki, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Luetuimmat

Kommentoidut