Vihdoin voitto! — MyPa avasi pistetilinsä Ykkösessä maukkaalla ryöstöllä Porista

Moises Garibay

MyPan Jussi-Pekka Rämä alusti joukkueensa ensimmäisen maalin Porissa. Arkistokuva.
MyPan Jussi-Pekka Rämä alusti joukkueensa ensimmäisen maalin Porissa. Arkistokuva.

Neljällä tappiolla kautensa jalkapallon Ykkösessä aloittanut Myllykosken Pallo avasi lauantaina pistetilinsä ja otti samalla kauden avausvoittonsa. MyPa haki pisteet Porista Musan Salaman vieraana maalein 1—2 (1—1).

Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue MuSa 23. minuutilla. Antti-Pekka Pihlainen nousi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle ja nikkasi avausmaalin ohi Tomas Turusen.

MyPa kuittasi kuitenkin heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä. Pitkä avaus tavoitti Jussi-Pekka Rämän, joka syötti maalin kulmalla taaksepäin Kaarel Ustalle. Tämä sijoitti tasoituksen nätisti oikeaan alanurkkaan. Tauolle mentiin 1—1-tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla joukkueet pääsivät paremmin sinuiksi Porin stadionin muhkuraisen nurmen kanssa, ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. MyPalla loistopaikka oli muun muassa Onur Celikillä, jonka kovan laukauksen Janne Järnstedt torjui kuitenkin alanurkasta.

Ratkaisumaali syntyi 83. minuutilla. MyPan Samuel Lindemanin pitkä avaus tavoitti MuSan boksissa Jari Hasselin, jonka ohjaus kimposi onnekkaasti MuSa-puolustajan kautta ohi Järnstedtin.

— Tämä oli ehdottomasti taisteluvoitto. Siinä oli MuSalla pari paikkaa ennen voittomaaliamme, mutta onneksi jätkät taistelivat erinomaisesti, MyPan maalilla pelannut Tomas Turunen iloitsi.

Porin Stadionin pelialusta oli liki pelikelvottomassa kunnossa. Lisäksi ikuisen tuulen stadioniksi nimetty pelipaikka ei pettänyt tuulien suhteen tälläkään kertaa.

— Tuuli tuli minulle pienoisena yllätyksenä. Ennen ottelua se ei tuntunut niin pahalta, mutta pelin aikana pallo lähti välillä aivan toiseen suuntaan, MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen sanoi.

Karjalainen myönsi, että ottelu oli kauttaaltaan tasaista pelaamista, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Samaa mieltä oli MuSan valmentaja Ville Ulanen, joka osasi kuitenkin antaa vierailijoille tunnustusta voitosta.

— Ei tainnut MyPan maalivahdilla olla yhtään torjuntaa. Pääsimme hyvin paikoille, mutta sitten tuli ongelmia, huonoja puskuja ja ohilaukauksia, Ulanen harmitteli.

MyPan kausi jatkuu jo keskiviikkona kotiottelulla paikallisvastustaja KTP:tä vastaan. Voitto antaa myös siihen itseluottamusta.

— Onhan paikallisderbyyn huomattavasti mukavampi lähteä nyt kuin tappio niskassa. Uskon, että jokaisella jätkällä on varmasti tulta persuksissa siinä ottelussa, Karjalainen tuumasi.

Voitto ei riittänyt nostamaan MyPaa sarjan jumbosijalta ylemmäksi, mutta sarjapaikkataistelun kannalta se oli äärimmäisen arvokas. Lauantaina kotonaan KTP:lle hävinnyt AC Kajaani on niin ikään kolmessa pisteessä.

Uutista päivitetty valmentaja- ja pelaajakommenteilla kello 20.58.

Uusimmat uutiset