"Jääkiekko on ihan kivaa tällä hetkellä" – Kauden alun vaikeuksista päässyt Jere Friberg nauttii lisääntyneestä peliajastaan KooKoon nelosketjun sentterinä

Jussi Lopperi

KooKoo onnistui Sportia vastaan laajalla rintamalla. Myös yhden syöttöpinnan saalistanut puolustaja Matthew Caito oli lähellä osumaa.
KooKoo onnistui Sportia vastaan laajalla rintamalla. Myös yhden syöttöpinnan saalistanut puolustaja Matthew Caito oli lähellä osumaa.

Vasta kauden 27. ottelunsa Kouvolan KooKoon kokoonpanossa perjantaina Vaasan Sportia vastaan pelannut Jere Friberg viimeisteli kauden toisen maalinsa toisessa erässä. KooKoo karkasi 24-vuotiaan sentterin maalilla jo 6–1-johtoon.

– Toisen erän jälkeen oli jo vähän vaikeaa asennoitua, mutta pelasimme hyvin myös sen kolmannen. Emme antaneet vastustajalle oikein minkäänlaisia mahdollisuuksia, kertasi Friberg KooKoon 7–1-voittoa.

Fribergin alkukausi oli henkisesti vaikea, kun hän joutui aivotärähdyksen takia huilaamaan parin viikon ajan.

– Sinä aikana äijät pelasivat niin hyvin, ettei joukkueesta enää löytynyt minulle ruutua. Nyt on kuitenkin tullut taas peliaikaa ja jääkiekko on ihan kivaa tällä hetkellä, mietti Rauman Lukosta tälle kaudelle Kouvolaan siirtynyt Friberg.

Sopimus jo ensi kaudelle

Friberg oli niiden kahdeksan pelaajan joukossa, joiden jatkosopimuksen KooKoo julkisti alkuviikosta. KooKoo käytti Fribergin sopimuksessa (1+1) olevan option.

– Ihan tyytyväinen olen täällä ollut. Seura on menossa oikeaan suuntaan. Tämä kausi on jo nyt näyttänyt sen, että meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan.

KooKoon nelosketju on ollut koko kauden ajan Liigan eliittiä. Perjantaina Fribergin laidoilla puursivat tutut laiturit Toni Suuronen ja Markus Jokinen.

– Tehdään kovasti hommia, niin niitä palkintojakin tulee joskus.

KooKoon vieraaksi saapuu keskiviikkona Rauman Lukko, eikä ottelusta ainakaan puutu panosta. Lauantaina Ässiä vastaan paikallispelissä iskevä Lukko on tällä hetkellä kolmantena vain pisteen edellä KooKoota.

– Se on niin sanottu kuuden pisteen peli. Mutta kova viikko meillä on muutenkin edessä, sillä kohtaamme vielä Sportin ja Kärpät vieraissa, Friberg ennakoi.

Jussi Lopperi

Jere Friberg (vasemmalla) viimeisteli kauden toisen maalinsa toisessa erässä. Nelosketjun sentterille syötön tarjoili ketjukaveri Markus Jokinen.
Jere Friberg (vasemmalla) viimeisteli kauden toisen maalinsa toisessa erässä. Nelosketjun sentterille syötön tarjoili ketjukaveri Markus Jokinen.

12 pelaajaa tehopisteille

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas oli mielissään sadan pisteen rikkoutumisesta, mutta ei myöntänyt pelaajille aikaa turhaan leijumiseen.

Tehdään kovasti hommia, niin niitä palkintojakin tulee joskus. — Jere Friberg

– Kova kilpailu on päällä koko ajan paikasta neljän sakkiin. Nyt on viikonloppu vapaata ja sen jälkeen alkaa loppurutistus. Kaksi viikkoa ja kuusi peliä, ennakoi Ahokas.

KooKoosta peräti 12 pelaajaa pääsi tehopisteille. Kim Strömberg (2+1) kaappasi kultakypärän Juha-Pekka Haatajalta (0+1). Vilmos Gallo palasi kokoonpanoon ja saalisti heti tehot 1+1, samoin kun vahvasti hyökännyt Joonas Oden (1+1).

Ahokas oli eritoten tyytyväinen KooKoon tehokkuuteen.

– Hieno homma, että moni sai onnistumisia. (Erik) Karlsson ja Oden ovat kauden aikana ampuneet sellaisen 15–20 tolppaa, mutta nyt meni tolpasta sisään.

Jussi Lopperi

Juha-Pekka Haataja nettosi illasta yhden syöttöpisteen.
Juha-Pekka Haataja nettosi illasta yhden syöttöpisteen.

Sportin Dufva vaisuna

Sportin saumat pudotuspeleihin ovat menneet jo kierroksia sitten. Päävalmentaja Risto Dufva totesi, että joukkueen tilanne on haastava.

– Olemme hyvin välttäneet ohipelit ja puristaneet hyviä otteluita, mutta nyt emme siihen pystyneet. Mutta sellaista se välillä on, ei auta kun huomenna parantaa, pohti lehdistötilaisuudessa normaalia vaisumpi Dufva.

Ottelun ratkaisu

Kyle Platzer, Vilmos Gallo ja Kim Strömberg latoivat kiekon Sportin Stefan Steenin selän taakse jo ensimmäisen vartin aikana.

Sumulaakson tähti

KooKoo onnistui tasaisella rintamalla ja peräti 12 pelaajaa pääsi tehopisteille.

Illan lämäri

– Tämä kausi on jo nyt näyttänyt sen, että meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan, totesi Jere Friberg.

Luetuimmat