KooKoo vei ja vikisi —SaiPa kuittasi kauden ensimmäisen Kaakon derbyn

KooKoo nousi tasoihin toisen erän loppuminuuteilla, mutta SaiPan Joni Nikko laukoi voittomaalin päätöserän puolivälissä.

Mika Strandén

Kimi Koivisto (keskellä) toi ensimmäisessä erässä KooKoon tasoihin.
Kimi Koivisto (keskellä) toi ensimmäisessä erässä KooKoon tasoihin.

Lappeenrannan SaiPa jatkoi siitä mihin jääkiekon Liigan Kaakon derbyissä jäätiin keväällä. Viime kauden derbyt 5—1 voittanut SaiPa otti 5—3 (3—1, 0—2, 2—0) -voiton Kisapuistossa kaakon joukkueiden ensimmäisessä tasaisessa väännössä.

KooKoo hallitsi ottelua hienokseltaan lähes koko ajan, mutta SaiPa teki maalit. Kotijoukkueen tehomies oli ensimmäisen ja viimeisen maalin viimeistellyt Tomas Zaborsky. Markus Kojo haali kaksi syöttöpistettä.

Peliä ehti kulua peräti 16 minuuttia, ennen kuin Henrik Haukelandille tilastoitiin ensimmäinen torjunta KooKoo maalilla.

KooKoon Kim Strömberg osui kerran ja osallistui yhteen tarjoiluun. KooKoon ykkönen oli muutenkin hyvässä vedossa. Vilmos Gallo tuuletti maalia kerran ja Juha-Pekka Haataja tilastoi kaksi syöttöpistettä.

KooKoon hallinnasta kertovat myös maalivahtien torjunnat. SaiPan Niclas Westerholm torjui 28 kertaa. KooKoon Henrik Haukeland joutui torjuntahommiin vain 10 kertaa.

Ensimmäisen erän kummajainen oli se, että peliä ehti kulua peräti 16 minuuttia, ennen kuin Haukelandille tilastoitiin ensimmäinen torjunta KooKoo maalilla.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi heti lauantaina Kouvolan Sumulaaksossa.

Hallinta ei tuottanut tulosta

Kauden ensimmäinen Kaakon derby alkoi sähäkästi. SaiPa siirtyi avauserän kolmannella minuutilla 1—0-johtoon ykköstykiksi Tapparasta hankitun Tomas Zaborskyn maalilla.

KooKoo iski kuitenkin alle puolessa minuutissa tasoihin. 1—1-tasoituksen juonivat Kimi Koivisto ja komean läpisyötön tarjoillut Trevor Mingoia.

Avauserän puolivälin jälkeen KooKoo pääsi ylivoimalle, mutta maalin iskikin yllättäen kotijoukkue. Seuraikoni Ville Koho vei SaiPan 2—1-johtoon alivoimalla.

KooKoo oli aktiivisempi ja hallitsi edelleen, mutta se ei SaiPaa haitannut. Keskisektoriin vapaaksi päästetyn Mikael Kurosen 3—1-maali upposi KooKoo-maalin oikeaan yläkulmaan.

Tehokas erän loppu

KooKoo ei saanut toisen erän ensimmäisen puolikkaan aikana kunnolla takaa-ajoa käyntiin. Työnteko tuotti tulosta kuitenkin erän lopulla. Ensin Kim Strömberg kavensi ylivoimalla numeroiksi 3—2 Matthew Caiton ja Juha-Pekka Haatajan avustuksella.

Sen jälkeen Markus Kojon harhasyöttö koitui kotijoukkueen harmiksi. Vilmos Gallo kiitti ja tasoitti numerot juuri ennen erätaukoa 3—3:een. Kim Strömberg ja Juha-Pekka Haataja merkittiin tarjoilijoiksi.

Nikko laukoi ison maalin

Päätöserä eteni tasaisesti lähes puoliväliin asti. KooKoo tappoi SaiPan ylivoiman, mutta kouvolalaisrangaistuksen jälkilöylyissä Joni Nikko osui komean syöttökuvion päätteeksi ja siirsi kotijoukkueen 4—3-johtoon.

Viimeinen vitonen oli kovaa takaa-ajoa KooKoon osalta. SaiPa kesti kuitenkin kovan kouvolalaisrynnistyksen loppuun asti, vaikka KooKoo pääsi yrittämään ylivoimallakin.

Loppunumerot 5—3 siirsi Tomas Zaborsky tyhjään maaliin.