Derrick Barden Jr. esitti Mansikka-ahon kuumassa illassa hurjia temppuja — Kouvojen Mika Nuolivirta: ”Olen iloinen, että hän pelaa meidän joukkueessa”

Katja Juurikko

Kouvojen Silas Melson kurvaa korille ohi KTP-Basketin Michael Poundsin.
Kouvojen Silas Melson kurvaa korille ohi KTP-Basketin Michael Poundsin.

Kouvot liimasi ensimmäisen kiinnityksen Kymenlaakson koripalloherruuteen peittoamalla KTP-Basketin perjantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kolmannen pelinsä viiden päivän sisällä painanut kotijoukkue ratkaisi kauden avausderbyn nimiinsä viimeisen vajaan seitsemän minuutin aikana, jotka se vei karusti 18—4.

Kouvojen voittolukemat olivat 98—86 (51—41). Samalla katkesi kotkalaisten kolmen peräkkäisen voiton mittainen jono.

Derrick Barden Jr. oli Kotkaa vastaan kentän ehdoton kingi. Urheilullinen amerikkalainen tykitti 29 pistettä 77 prosentin jäätävällä tarkkuudella. Sen lisäksi hän raapi 15 levypalloa. Tehoindeksiksi muodostui lopulta kauhea 43!

Bardenin avausjakson donkki suoraan levypallosta oli jotain sellaista, mitä ei kotimaisilla parketeilla ihan joka vuosi nähdä. Se oli kaamea pommi, ja onhan 196-senttinen Barden ihan mieletön pelimies.

— Olen iloinen, että hän pelaa meidän joukkueessa, Kouvojen Mika Nuolivirta naurahti.

Kouvot vei lopussa

Kouvolalaisjoukkue alkoi rakennella voittoa ajassa 33.19. KTP:n Michael Pounds sai tavallisen virheen lisäksi epäurheilijamaisen virheen kohdeltuaan kaltoin Kouvojen Silas Melsonia, joka pani saamansa vaparit pussiin: 82—82.

Kyseisen episodin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Kouvot rykäisi vajaan kahden minuutin pätkän 10—0, eikä vierailija enää tästä toipunut.

— Taisimme tehdä neljä pistettä sen Hompan (Michael Pounds) tuplavirheen jälkeen. Paketti levähti, KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen manasi.

Kaminen kaipasi joukkueensa pelaamiseen tasaisuutta.

— Meillä on sellainen joukkue, että kun menee hyvin, niin voi että on hyvä fiilis. Mutta kun menee huonosti, leuat louskuvat. Kun se hajoaa, se hajoaa totaalisesti.

— Heillä oli huomattavasti enemmän energiaa kuin meillä. Mielestäni se oli hyvin erikoinen juttu, Kaminen kummasteli.

Katja Juurikko

Kouvojen hyvän matsin vetänyt Tomi Lommi teki pelaamiensa kymmenen minuutin aikana viisi pistettä.
Kouvojen hyvän matsin vetänyt Tomi Lommi teki pelaamiensa kymmenen minuutin aikana viisi pistettä.

KTP surkea kaaren takana

Kouvojen kolmen matsin härkäviikko tuotti neljä pistettä. Viikon ainoan tappionsa joukkue koki keskiviikkona Kauhajokea vastaan.

— Saimme vähän pudotettua aloitusviisikon minuuttimäärää Tomi Lommin ja Mika Nuolivirran ansiosta. Se kantoi neljännelle jaksolle, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.

Molemmat heittonsa upottanut ja laadukkaasti puolustanut Lommi pelasi kymmenen minuuttia, mutta olisi voinut pelata enemmän. Severi Kaukiainen (7/1/5s) ja Teemu Knihtinen (0/4/2s) eivät löytäneet heitoilleen oikeaa osoitetta Kaukiaisen toisen kympin valonpilkahdusta lukuun ottamatta.

Kaksikko veti kahteen pekkaan 18 pelitilannelaakistaan vain kaksi sisään. Ne heitti Kaukiainen bonuskaaren takaa.

KTP oli puolestaan perjantaina kolmen pisteen kaaren takana sanalla sanoen surkea. Joukkue latasi 23 kolmosestaan vain neljä pohjaan.

— Sillä määrällä ei vaan nykyään enää voita hirveästi pelejä. Kouvoilla oli 12 kolkkia. Siinä jäätiin vähän liikaa taakse, Michael Pounds tuumi.

Päävalmentaja Kamisen mukaan Kotka tuli Mansikka-aholle pysäyttämään Kouvojen amerikkalaiskvartettia.

— He olivat tehneet keskimäärin 70 pistettä per ottelu. Nyt he tekivät 84 pistettä. Se ei ainakaan mennyt, kuten olimme suunnitelleet.

Katja Juurikko

David Gonzalvez oli elementissään KTP-ottelun ratkaisuhetkillä.
David Gonzalvez oli elementissään KTP-ottelun ratkaisuhetkillä.

Gonzalvez paransi

David Gonzalvez (18/3) nousi vahvasti esille ratkaisuvaiheessa päätösneljänneksellä. Duke Shelton (18/10) ja Silas Melson (19/2/7s) olivat niin ikään isossa roolissa.

KTP:n parhaita olivat DeAndre Daniels (21/8/5s) ja avausjaksolla hyvin heittänyt Kevin Langford (19/7). Yli 17 pisteen keskiarvolla kauden aloittanut JayVaughn Pinkston (11/3) ei tehnyt ennen taukoa pistettäkään.

— Barden söi Pinkstonin eväitä alussa, Kaminen myönsi.