Taas uusi koronatartunta jääkiekossa – Perjantaina Kookoon U18-joukkuetta vastaan pelanneen HIFK:n juniorilla koronavirustartunta

Katja Juurikko

Jääkiekossa on todettu viime viikkoina lukuisia koronavirustartuntoja. Kouvolan jäähallille on asetettu käyttörajoituksia, vain ohjattujen ryhmien toimintaa järjestetään.
Jääkiekossa on todettu viime viikkoina lukuisia koronavirustartuntoja. Kouvolan jäähallille on asetettu käyttörajoituksia, vain ohjattujen ryhmien toimintaa järjestetään.

HIFK:n U18-juniorijoukkueen pelaajalla on todettu koronavirustartunta, kertoo joukkue tiedotteessaan. Pelaaja on ollut sivussa joukkueen toiminnasta viime viikon tiistaista lähtien, välittömästi oireiden alettua. Pelaajan testitulos valmistui sunnuntaina.

HIFK:n U18-nuoret pelasi viime viikonloppuna sarjaottelun Kouvolassa Kookoota vastaan. Seuraa on informoitu HIFK:n pelaajan koronatartunnasta.

KooKoon junioreiden vastuuvalmentaja Antti Kinnunen kertoi tiistaina iltapäivällä, että toistaiseksi terveysviranomaisilta ei ole tullut määräyksiä tai suosituksia muuttaa joukkueen toimintaa. Kookoon U18-joukkue jatkaa harjoittelua toistaiseksi normaalisti.

HIFK:n tiedotteessa kerrotaan, että infektiotautilääkäri selvittää altistuneiden määrää ja on yhteydessä altistuneisiin.

Sunnuntai-iltapäivästä lähtien karanteeniin on asetettu U18-juniorijoukkue ja kolme sen harjoituksissa viime viikolla käynyttä U20- ja U16-nuorten joukkueiden pelaajaa. Kaikki U18-joukkueen mukana olleet U20- ja U16-nuorten pelaajat testataan maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti viime viikolla, että koronatartuntoja on todettu lähiviikkoina runsaasti jääkiekkojoukkueissa eri puolilla maata.

– Emme tarkkaan tiedä, mikä jääkiekon peluussa erityisesti altistaa tartunnoille. Tiivis kanssakäynti ja intensiivinen pelimuoto saattavat selittää asiaa ainakin osin, johtaja Mika Salminen sanoi tiedotteessa.