MyPa jahtaa Ykkösen avauspisteitä ja kauden ensimmäistä maalia — ”Kaksi tappiota, mutta 25 peliä jäljellä”

Lauantaina Saviniemeen saapuu vastustajaksi toinen nollakerholainen AC Kajaani.

Katja Juurikko

MyPa pelasi avauskierroksella Saviniemessä kovan puolustustaistelun Turun Palloseuraa vastaan, mutta taipui lopulta 0—1.
MyPa pelasi avauskierroksella Saviniemessä kovan puolustustaistelun Turun Palloseuraa vastaan, mutta taipui lopulta 0—1.

Kahdella tappiolla kauden jalkapallon Ykkösessä aloittanut MyPa lähtee metsästämään lauantaina ensimmäistä maalia ja avauspisteitä, kun Saviniemeen saapuu vieraaksi samoin kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt AC Kajaani.

— Kaksi tappiota, mutta 25 peliä jäljellä, kuittaa MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen joukkueen alavireisen kauden avauksen.

MyPa hävisi avauskierroksella kotipelin Turun Palloseuralle 0—1. Ensimmäinen vieraspeli Pietarsaaressa ei sujunut niinkään hyvin, sillä Jarolta tuli takkiin peräti 0—3.

— Kummassakin pelissä vastustajana oli erittäin kova joukkue. Emme pystyneet kummallakaan kerralla pelaamaan niin kuin olimme suunnitelleet. Vastustaja prässäsi kovaa ylhäältä ja piti palloa. Meillä oli vaikeuksia pelata pitkiä hyökkäyksiä niin kuin olisimme halunneet, Karjalainen ruotii avauskierrosten tuloksellisesti kehnoja esityksiä.

Tärkeä peli molemmille

Lauantain vastustaja AC Kajaani on nousunsa jälkeen sinnitellyt Ykkösessä parin kauden ajan. Kevätkauden avauskierroksilla se on hävinnyt kahdesti kotikentällään. Nousijasuosikkeihin kuuluva AC Oulu haki Kajaanista pisteet 0—2 ja toisella kierroksella myös MyPan kaatanut Jaro oli parempi 1—2.

— Ainakin vastaan tulee nyt erilainen joukkue kun kahdessa ensimmäisessä pelissä. Molemmat joukkueet tiedostavat varmasti ottelun ja avauspisteiden tärkeyden, joten varmasti tulossa on mielenkiintoinen peli, arvelee Karjalainen.

Ainakin Saviniemessä nähdään lauantaina kansainvälinen vastustaja, sillä edellisessä pelissä AC Kajaanilla oli avauskokoonpanossa peräti kahdeksan ulkomaalaispelaajaa.

Rämä lähestyy 90 minuutin kuntoa

Viime kaudella maaleilla juhlineelle MyPalle olisi varmasti myös tärkeää kuparisen rikkominen. Tässä suhteessa MyPan ja Karjalaisen tilannetta helpottaa varmasti se, että parin viime kauden maalitykki Jussi-Pekka Rämä alkaa vähitellen olla loukkaantumisten jäljiltä 90 minuutin pelikunnossa.

— Rämä pelasi Palloseuraa vastaan puolet ottelusta ja tuli Pietarsaaressa toisella puoliajalla kentälle. Itse hän ainakin oli jo sitä mieltä, että pelaaminen tuntuu jo hyvältä, kertoo Karjalainen.

MyPan joukkueen terveystilanne on päävalmentaja Karjalaisen mukaan muutenkin hyvä ja ainakin kaikkien runkopelaajien pitäisi olla pelikunnossa lauantaina.

MyPa—AC Kajaani, jalkapallon Ykköstä Saviniemen jalkapallostadionilla kello 17.

Luetuimmat