Jesse Nurmi ei jäätynyt Erik Haulan ja muiden NHL-tähtien opissa — ”Ihan tavallisia ihmisiähän nekin on”

KooKoon 13-vuotias jääkiekkojuniori osallistui jo neljättä kesää peräkkäin Puck Camp-leirille.

Sonja Ovaskainen

KooKoon C-junnuissa pelaava Jesse Nurmi oli Puck Camp -leirillä jo neljättä jertaa.
KooKoon C-junnuissa pelaava Jesse Nurmi oli Puck Camp -leirillä jo neljättä jertaa.

Jääkiekkoa keskellä kesää! Välttämättä ihan kaikilla se ei nappaa. Moni olisi varmaan paljon mieluummin jäähallin sijasta uimarannalla. Tai muuten vaan kesälomalla.

Kouvolalainen 13-vuotias Jesse Nurmi pakeni hellettä jo neljäntenä kesänä peräkkäin Puck Camp -jääkiekkoleirille. Juniorileiri järjestettiin tänä vuonna Kouvolassa Kuusankosken jäähallissa.

Onhan se tietysti vähän oudon tuntuista kun siirtyy kuumasta sortsikelistä kylmään jäähalliin. — .Jesse Nurmi

— Onhan se tietysti vähän oudon tuntuista kun siirtyy kuumasta sortsikelistä kylmään jäähalliin. Mutta näillä helteillä se tuntui vaan hyvältä, sanoo KooKoon C-juniorijoukkueessa kiekkoileva Jesse.

Valkealalainen kiekkolupaus on harrastanut lajia jo kahdeksan tai yhdeksän vuotta.

— Viisivuotiaana menin mukaan kiekkokouluun. Oli tosi kova halu päästä mukaan. Sitten vaan varustekauppaan ja sen jälkeen jäälle kokeilemaan. Siitä se lähti sitten etenemään omalla painolla.

Haula ja Tolvanen ovat kovimmat

Kuusankosken Puck Campilla oli valmentajina ja ohjaajina ryhmä huippukiekkoilijoita. Luulisi, että jo pelkkä Erik Haulan, Eeli Tolvasen ja vaikkapa Sebastian Revon näkeminen jäädyttäisi juniorin kun juniorin saman tien. Jesse on kuitenkin asiasta eri mieltä.

— Silloin kun olin ensimmäistä kertaa mukana, niin kyllähän se vähän jännitti. Mutta nykyään ei. Ihan tavallisia ihmisiähän nekin on.

Jesse kertoo oppineensa ammattilaisilta paljon sellaisia kikkoja ja niksejä, joita hän on voinut käyttää myöhemmin omassa pelaamisessa.

— Huippupelaajat osaavat antaa todella hyviä ja yksityiskohtaisia vinkkejä, selittää Jesse eroa oman joukkueen perustreeneihin.

Jesse sanoo, että Haula ja Tolvanen ovat kovimmat niskat keiden kanssa hän on ollut samalla jäällä.

— Mutta Edmonton Oilersin Connor McDavid on mun suosikkipelaaja, lisää Jesse.

Yllättävän tasaista porukkaa

Jesse on ollut Puck Campilla mukana jokaisena neljänä kesänä kun se on järjestetty. Kaksi ensimmäistä pidettiin Merikarvialla. Viime suvena paikkana oli Hamina.

Ensimmäisellä leirillä Jesse oli vasta yhdeksän.

— Tosi kivaa on olla mukana ja testata omaa tasoa ja sitä miten on talven aikana kehittynyt. Toiminta on monipuolisia ja ammattimaista ihan oheisharjoituksia myöten.

Leireiltä Jesse on saanut myös nipun hyviä kavereita eri puolilta Suomea. Kuusankoskella oli leiriläisiä aina Seinäjokea ja Jyväskylää myöten.

— Välillä näitä kavereita tulee vastaan peleissäkin. Silloin tulee muisteltua niitä mukavia juttuja mitä leireillä on tehty.

Mukaan kelpuutettiin tänä vuonna 13—15-vuotiaiden ikäluokasta vain AAA-tason, eli korkeimman junioriluokituksen pelaajia.

— Tänä vuonna oli mukana yllättävän tasaista porukkaa. Yhtään tosi kovaa pelaajaa ei mahtunut leiriryhmään, mutta toisaalta ei juuri huonojakaan.

Joskus vielä ammattilaiseksi

Jessen tavoitteet ovat korkealla. Jonain päivänä hän haluaa pelata jääkiekko ammatikseen.

— Yritän aina antaa itsestäni parasta jäällä, mutta luistelu on tällä hetkellä varmaankin se paras taitoni, sanoo oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Jesse.

Viime kaudella Jesse pelasi KooKoossa kahdessa joukkueessa: 03- ja 04-ikäluokissa.

— Kauden kohokohta oli, kun minut valittiin mukaan Ranskassa pelattuun Select-turnaukseen, hehkuttaa Jesse ikäluokkansa ”maajoukkuekomennusta”.

Jessen isä Jouni Nurmi on entinen huippu-urheilija ja nykyinen jääkiekkoagentti. Sanomattakin on selvää, että myös hän on vaikuttanut paljon Jessen harrastukseen.

— Iskä tsemppaa aina ja hoitaa muutenkin paljon pelaamiseen ja jääkiekkoon liittyviä asioita.

Jesse Nurmi

Ikä: 13

Laji: Jääkiekko

Seura: KooKoo

Valmentaja: Antti Kinnunen

Muut harrastukset: Koripallo

Mieliruoka: Makaronilaatikko

Suosikkipelaaja: Connor McDavid (Edmonton Oilers, NHL)

Parasta televisiossa: NHL-kanavat