Kouvolalaisseurat puhaltavat vihdoin yhteiseen hiileen — Susien, FC Peltirummun, MyPan ja KJP:n yhteistyösopimus on kautta aikojen laajin kouvolalaisessa edustustason jalkapallossa

FC Peltirumpu luovuttaa Kolmosen paikkansa uudelle seuralle KJP Sudet.

Harri Koskinen

Esa Åkerblomin (Peltirumpu), Merja Larikan (Sudet), Mika Kaletonin (MyPa) ja Jarmo Mäkelän (KJP) suut ovat messingillä, kun nimet on saatiin kirjoitettua yhteistyösopimukseen.
Esa Åkerblomin (Peltirumpu), Merja Larikan (Sudet), Mika Kaletonin (MyPa) ja Jarmo Mäkelän (KJP) suut ovat messingillä, kun nimet on saatiin kirjoitettua yhteistyösopimukseen.

Kouvolan Sudet, FC Peltirumpu, MyPa ja KJP ovat päässeet yhteisymmärrykseen laajasta miesten jalkapallon edustustason yhteistyöstä. Tavoitteena on varmistaa mahdollisimman laadukkaan jalkapallotoiminnan jatkuvuus Kouvolassa.

Lauantaina Susien viimeisen sarjapelin yhteydessä Kouvolan keskuskentällä allekirjoitettu yhteistyösopimus on kautta aikojen laajin kouvolalaisessa edustustason jalkapallossa. Sopimuksella on tarkoitus vahvistaa jalkapallon asemaa Kouvolassa sekä luoda edellytykset junioripelaajien systemaattiseen kehittämiseen Suomen huipulle.

Yhteistyösopimuksen puitteissa on tarkoitus myös selvitetään farmisopimuksen solmimista MyPan ja KJP Sudet välille.

FC Peltirumpu luopuu sarjapaikasta

Yhteistyön myötä FC Peltirumpu luopuu päättyvän kauden jälkeen Kolmosen sarjapaikasta. Peltirumpu ja Kakkosesta Kolmoseen putoava Sudet yhdistävät voimansa ja jatkavat kaudella 2020 Kolmosessa KJP Sudet -nimellä.

Kaudella 2021 Kolmosen sarjapaikan ottaa vastaan KJP. Vuoden siirtymäaika tarvitaan, koska KJP:llä ei vielä ole varsinaista seurastatusta.

Joukkueen pelaajisto tullaan kokoamaan pääasiassa Susien, Peltirummun ja MyPan edustusjoukkueiden pelaajista, sekä KJP:n B-junioreista yli-ikäisiksi kasvavista pelaajista.

Valmennus ja joukkueen organisaatio muodostetaan Susien ja Peltirummun toimijoista. Myös joukkueen taustahenkilöt tulevat samoista seuroista.

— Haluamme tarjota alueen pelaajille laadukasta ja kilpailullista valmennusta ja luoda aidon pelaajaputken kouvolalaisille junioreille aina MyPan edustusjoukkueeseen saakka, puheenjohtajat Esa Åkerblom (Peltirumpu), Merja Larikka (Sudet), Mika Kaleton (MyPa) ja Jarmo Mäkelä (KJP) toteavat seurojen yhteisessä tiedotteessa.

Luetuimmat