Säilyykö MyPa Ykkösessä? Sarjapaikan kohtalo saattaa ratketa jo perjantaina — Hyökkääjä Tomi Räikkönen: ”Nyt mennään tunne edellä”

MyPa ja TPV iskevät Saviniemessä yhteen isojen panosten ottelussa.

Jussi Lopperi

Tomi Räikköselle kausi on ollut raskas. Jalkapallon, perhe-elämän ja vuorotyön yhteensovittaminen on tuntunut vaikealta.
Tomi Räikköselle kausi on ollut raskas. Jalkapallon, perhe-elämän ja vuorotyön yhteensovittaminen on tuntunut vaikealta.

Paineen alla ei saa jäätyä — Tomi Räikkönen

MyPan ja Tampereen Palloveikkojen välisessä jalkapallon Ykkösen ottelussa ovat panokset taivaissa perjantai-iltana Saviniemen jalkapallostadionilla. Silloin kenties ratkeaa, kumpi joukkueista pelaa ensi kaudella Ykkösessä ja kumpi putoaa sarjaporrasta alemmas.

— Perjantaina hoidetaan sarjapaikka kotiin. Näin isoja pelejä harva pääsee pelaamaan, joten uskon että jo pelkästään se on mahtava voimavara nuorelle joukkueellemme. Uskon, että kaikki pelaajat osaavat arvostaa sitä, että pääsee pelaamaan suurista panoksista, sanoo MyPan luottopelaajiin kuuluva hyökkääjä Tomi Räikkönen.

Kovana taistelijana tunnetun Räikkösen mukaan joukkueessa vallitsee odottava ja innostunut fiilis.

— Minkäänlaista jännitystä ei ole, ja kaikki ovat olleet luottavaisella mielellä. Sen sijaan into on kova. Uskon, että se kääntyy pelkästään hyväksi meille.

Räikkösen mukaan MyPan säilyminen Ykkösessä olisi iso asia kouvolalaisen jalkapallon tulevaisuuden suhteen.

— Nyt, kun seurojen yhteistyökuviotkin on saatu vihdoin luistamaan, niin olisi tärkeää, että seudun jalkapallon ”lippulaiva” pelaisi mahdollisimman korkealla.

”Pystymme haastamaan kenet tahansa”

MyPan kausi on ollut kaksijakoinen. Alussa joukkue rämpi pahoissa tappioputkissa, mutta on petrannut otteitaan kauden ja syksyn edetessä.

— Ykkösen pelitempo ja taitotaso tulivat meille vähän yllätyksenä. Alkukausi meni sopeutumisen merkeissä, mutta olemme pelien myötä oppineet. Nyt joukkueessa on sellainen meininki päällä, että pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa, luottaa Räikkönen.

Maalinteko oli MyPalle alkukaudesta vaikeaa. Hyvien pelien myötä apinat on kuitenkin saatu hätisteltyä niskasta.

— Roni Huhtala (8 maalia) ja Jussi-Pekka Rämä (7) ovat ottaneet isoa roolia sen suhteen, Räikkönen kiittelee.

MyPan huonoksi onneksi Huhtalan varoitustili täyttyi viime lauantaina Oulussa ja hän on pelikiellossa perjantaina.

”Kaksinkamppailut ratkaisevat”

TPV ja MyPa nousivat kumpikin tälle kaudelle Ykköseen. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. TPV voitti Tammelassa 3—1 ja Saviniemessä päädyttiin kesäkuussa 1—1-tasapeliin.

— TPV pääsi sarjan alussa yllättämään vastustajia omalla pelitavallaan, mutta me olemme pystyneet kehittämään ja yksinkertaistamaan omaa peliämme, puntaroi Räikkönen.

Viidestä viimeisestä pelistä MyPa on voittanut kaksi, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt yhden. TPV:llä on voitto alla, mutta sitä ennen se hävisi neljästi putkeen.

— Perjantain pelissä mennään tunne edellä. Kaksinkamppailut ratkaisevat. Paineen alla ei saa kuitenkaan jäätyä, vaan pitää pystyä pelaaman rennosti ja ottaa pallonhallinta, listaa Räikkönen voittoreseptiä.

”Nyt pitää antaa perheelle aikaa”

Hyvän rupeaman MyPan paidassa pelanneelle Räikköselle päättyvä kausi on ollut raskas. Jalkapallon, perhe-elämän ja vuorotyön yhteensovittaminen on tuntunut vaikealta.

— Neljä- ja seitsenvuotiaat tyttäret harrastavat myös paljon, joten ilman vaimon joustamista en varmasti olisi pystynyt edes pelaamaan tällä kaudella. Nyt pitää sitten antaa perheelle aikaa, sanoo 31-vuotias Räikkönen ja antaa ymmärtää, että hän pelaa tänä syksynä viimeiset pelit MyPan paidassa.

Näin ratkeaa sarjapaikka

MyPalla ja TPV:llä on kummallakin jäljellä kaksi ottelua. Taulukossa toiseksi viimeisenä putoamisviivan yläpuolella oleva MyPa varmistaisi näin ollen jo perjantaina voitolla sarjapaikan ennen 19. lokakuuta pelattavaa Ykkösen päätöskierrosta.

MyPan voittaessa ero tamperelaisjoukkueeseen kasvaisi tavoittamattomaan neljään pisteeseen.

Mikäli perjantaina päädytään tasapeliin, siirtyy ratkaisu päätöskierrokselle. TPV saa viimeisessä pelissä Tammelan kotistadionille vastaan viisi viimeistä otteluaan voittaneen KTP:n.

MyPa taas on kovan paikan edessä jo liiganousun varmistaneen, mutta vain yhden pelin tällä kaudella hävinneen Hakan vieraana Valkeakoskella.

Mikäli TPV voittaa Saviniemessä perjantaina, on ero sen hyväksi kaksi pistettä ennen päätöskierrosta.

MyPalta säilymiseen vaadittaisiin päätöskierroksella Haka-voiton lisäksi KTP:n vierasvoitto TPV:stä.

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, menee sarjapaikka paremmalla maalierolla TPV:lle.