SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

KoLe vei erän ykkössarjan kärkijoukkueelta — Päävalmentaja Kimmo Kalenius: ”Mitään ei saada ilmaiseksi, vaan ne onnistumiset on haettava”

LP Viesti Akatemia ei ollut yllätettävissä Kuntotalossa.

Kouvolan Lentopalloilijat raapaisi yhden erän naisten ykkössarjan kärkijoukkueelta LP Viesti Akatemialta sunnuntaina Kuntotalossa. Salolaisjoukkue otti kuitenkin seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotijoukkueen nelieräisessä ottelussa. Loppunumerot olivat 1—3 (18—25, 25—23, 17—25, 14—25).

— Salossa tuli syksyllä turpaan niin että tukka lähti. Nyt pystyimme selkeästi haastamaan. Ainoa mikä vähän prakasi oli vastaanotto, KoLen päävalmentaja Kimmo Kalenius sanoi.

— Peli-ilme pysyi loppuun asti hyvänä. Mitään varman päälle suorituksia ei kannata tehdä, vaan rohkeasti ja kovaa vaan niin syötöissä kuin hyökkäyksissä. Sitä kautta se tulee ja itseluottamus nousee. Mitään ei saada ilmaiseksi, vaan ne onnistumiset on haettava.

LP Viesti vei avauserän nimiinsä, mutta toisessa erässä KoLe oli parempi. Kouvolalaisjoukkue pelasi vahvasti ja karautti 21—14-johtoon. Erän loppu oli kuitenkin tuskainen ja vierailija nousi tasalukemiin 22—22. Sanni Rihun ja Sara Kunnarin onnistumiset riittivät kuitenkin erävoittoon.

— Toisen erän lopulla tuli esille se, että ei olla totuttu voittamaan. Voittaminen vaatii rutiinia, Kalenius mainitsi.

KoLelle kävi kolmannen erän kanssa sama juttu kuin sarjakakkosesta Vampulaa vastaan.

— Pitkän tauon jälkeen kaveri otti pienen etumatkan ja vaikka saimme siihen kolmannen erän loppuun hyviä suorituksia, niin se ei enää riittänyt.

Neljännen erän alku oli KoLelta vaisu ja LP Viesti paahtoi hetkessä lukemat 0—8:aan. KoLe nousi vielä 6—8:een, mutta sitten vieraat menivät menojaan.

— Tiesimme, että Salo tulee vahvalla syötöllä. Sieltä tuli hyvää taktista syöttöä ja sillä he saivat meidän vastaanottomme rikki.

Voittoja hakemaan

Rohkeasti hyökännyt Sanni Rihu (15) ja Veera Salomäki (15) olivat verkolla kotijoukkueen selkeät ykkösnimet.

— Siinä mielessä voimme olla tyytyväisiä, että saimme sarjan aika ylivoimaiselta kärkijoukkueelta erän ja pystyimme tosissaan heidät haastamaan. Toisaalta emme kuitenkaan saa olla tyytyväisiä, vaan tästä pitää jäädä sellainen kova nälkä työntekoon.

— Nyt olemme haastaneet kaksi liigaporukkaa, Vampula 2—3 ja nyt tämä 1—3. Nyt ei voi muuta sitten olettaa kuin että lopuissa peleissä lähdetään vain voittamaan. Se on päivänselvä asia, Kalenius painotti.

Salon parhaat olivat Saana Lindgren (19), Tuuli Kukkonen (16) ja Netta Laaksonen (11).