Iikka Nurmosen voittoputki jatkui Kouvolan raveissa — Totokertoimet pysyivät maltillisina

Pääsiäissunnuntain leppoisa keli houkutteli yleisön auringonottoon ja totoilemaan Kouvolan raveihin. Iikka Nurmosen hyvä pääsiäisvire rattailla jatkui.

Satu Pitkänen

Iikka Nurmonen otti ensimmäisen kahdesta voitostaan Better
Bossilla, joka paikkasi edellisen starttinsa laukan hienosti.
Iikka Nurmonen otti ensimmäisen kahdesta voitostaan Better Bossilla, joka paikkasi edellisen starttinsa laukan hienosti.

Iikka Nurmonen aloitti pääsiäisen vieton perjantaina Joensuussa kolmella voitolla. Lauantaina Kaustisilla mukaan tarttui hopeasijoja, mutta sunnuntaina Kouvolassa oli jälleen voittajaesittelyjen vuoro.

Myös lainaohjastajana toimiva Nurmonen oli tällä kertaa lastannut hevosautoon kaksi omaa valmennettavaansa. Molemmat olivat lähtöjensä suosikkeja, ja niin vain Kouvolan Toto65-rivi päättyi Iikka Nurmosen kahteen voittoon Better Bossilla ja Captivatella. Voittajakertoimet niillä olivat vaivaiset 1,8 ja 1,9.

Rivi alkoi sinänsä jännittävällä maaliintulolla, kun Esa Holopaisen luotsaama Tulipallo kukisti niukasti Timo Toiviaisen M.A. Pisteen. Koska hevoset olivat lähtönsä ykkössuosikkeja, ei totokertoin noussut kummoiseksi. Toisen kohteen ykkössuosikki Premcos Lady puolestaan veti runsaan etumatkan voittonsa takeeksi. Sen rattailla Tapio Perttunen otti illan toisen voittonsa.

Ohjastajahyvitys oli laukkojen sävyttämä. Ykkössuosikki Loke Is My Namen juoksu lässähti heti alkuunsa lähtölaukkaan, ja hetkeä myöhemmin samaan lankesi kolmossuosikki Granite. Loppusuoralla voittajalta näytti ensin Fountain Dynamite, joka laukkasi keulapaikalta, ja sitten Rebel Royal, joka laukkasi kirikaistalta. Niiden välistä voiton peri lopulta 15-kertoiminen He’s A Keeper ja Heikki Laakkonen.

Neljännen Toto65-kohteen voittanut Arrowsrain toi kotivoiton, sillä sen valmentajalle, loviisalaiselle Taru Hukarille merkitään kotiradaksi Kouvola. Arrowsreinin ohjastamisesta huolehti Kari Venäläinen. T65-arvo päätyi 342,96 euroon.

Kotivoiton toi myös ennen 65-lähtöjä Suvi Sydänmaanlakan Pretty Vision, jonka rattailla istunut Tapio Perttunen oli päivän toinen kaksoisvoittaja. Illan päätöslähdössä uransa avausvoiton saavutti kolminkertaisen ravikuningattaren Saaga S:n pikkusisko Mildrid, joka sai nappijuoksun sisäradalla. Ohjastajana toimi omistaja-valmentaja Ilkka Pyysalo.