Päivän peli: Viimeistä viedään Sumulaaksossa — Oden ja Strömwall suurennuslasin alla KooKoon kauden viimeisessä kotipelissä

KooKoo pelaa runkosarjan päätöskierroksella torstaina Jukureita vastaan Mikkelissä. 19-vuotiaalle Joonas Odenille maaliskuu on ollut huikea.

Tomi Jokela/All Over Press

Ennakkoluulottomasti pelaava 19-vuotias Joonas Oden on tehnyt maaliskuun neljässä ottelussa tehot 4+5.
Ennakkoluulottomasti pelaava 19-vuotias Joonas Oden on tehnyt maaliskuun neljässä ottelussa tehot 4+5.

ASETELMA

Jääkiekon Liigan pelit päättyvät tämän kauden osalta Kouvolan Sumulaaksossa tiistaina, kun KooKoo kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa JYPin.

Jyväskyläläisten penkin taakse kesken kauden palannut Risto Dufva sen sijaan tuo Kouvolaan ryhmän, jolta ei tiistai-illan pelistä puutu panosta. Viimeistä pudotuspelipaikkaa tällä hetkellä pitävällä JYPillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voitto.

JYPin ruskosarjapelit päättyvät tiistaina, mutta kahden pisteen päässä 11. sijalla niskaan hengittävällä Vaasan Sportilla on vielä kaksi peliä jäljellä. Sport kohtaa tiistaina kotikaukalossa Turun Palloseuran ja torstain päätöskierroksella vieraissa Lahden Pelicansin.

KooKoo pelaa sen sijaan ilman paineita. Kuudesta viimeisestä pelistä se on voittanut neljä varsinaisella peliajalla ja netonnut niistä peräti 13 pistettä. Lauantaina se kaatoi Rauman Äijänsuolla Lukon puhtaasti 1—4.

JYPin kuntokäyrä on ollut surkeampi. Kuudesta viime pelistä se on voittanut vain yhden ja senkin voittolaukauksilla.

KooKoolla on vielä saumat yhden pisteen päässä sarjataulukon 12. sijaa pitävän KalPan ohittamiseen. KooKoo kohtaa torstaina päätöskierroksella Jukurit Mikkelissä. KalPan vastustajat kahdella viimeisellä kierroksella ovat SaiPa vieraissa ja Kärpät kotona.

KooKoon paras runkosarjasijoitus on ensimmäiseltä liigakaudelta 2015—2016. Silloin KooKoo jäi ensimmäisenä joukkueena ulos pudotuspeleistä. Pisteitä KooKoo keräsi silloin 60 runkosarjaottelusta 78. Nyt sillä on koossa 70 pistettä, eli se voi kahdella voitolla nousta vielä 76 pisteeseen. Viime kaudella KooKoo oli 14:s 62 pisteellä.

SEURAA HEITÄ

Vasta kevätkauden lopulla KooKoon kokoonpanossa paikan vakiinnuttanut 19-vuotias Joonas Oden on tikissä. Kovalla itseluottamuksella kaukalossa painelevan Odenin vahvaa ja ennakkoluulotonta pelaamista on ilo seurata. Miikka Pitkäsen ja Malte Strömwallin kanssa KooKoon tehoketjussa pelannut laituri on maaliskuun neljässä ottelussa netonnut tehot 4+5. Lauantaina Lukkoa vastaan Oden viimeisteli kaksi maalia.

Niin ikään 19-vuotias Oskari Salminen on torjunut miehen elkein KooKoon maalilla loppukauden peleissä ja pitänyt joukkuetta pystyssä pariinkin otteeseen.

Kultakypärä Malte Strömwall jahtaa Liigan piste- ja maalipörssin voittoa. Kärppien Ville Leskinen (28+27=55) pitää kummassakin vielä ykköspaikkaa, mutta Strömwallin on aivan tuntumassa kakkosena tehoilla 27+27=54.

JYPin pelastajaksi kesken kauden hankittu Risto Dufva on Kouvolassa tuttu mies jo mestisajoilta ja Mikkelin Jukureiden vaihtopenkin takaa. Rutikuivan huumorin vaalija tuskin jättää ketään kylmäksi tälläkään kertaa.

SANOTTUA

— Oden ei ole tullut liigapeleihin vain selviytymään. Hän pelaa omilla vahvuuksillaan rohkeasti, ja ei pojan päätä paljoa huimaa. Sen lisäksi, että Oden tekee paljon töitä, on hän myös kliininen maalintekijä, kommentoi KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen Joonas Odenin pelaamista lauantain Lukko-ottelun jälkeen.

— Eiköhän NHL ole jokaisen pojan suuri unelma ja tavoite. Sen eteen tehdään hartiavoimin töitä, unelmoi Joonas Oden Lukko-pelin päälle tulevaisuudestaan.

KooKoo—JYP, jääkiekon Liigaa Kouvolan jäähallissa kello 18.30.

Luetuimmat