Kapteeni Kaisa Lind odottaa kauden yleisöennätystä Mansikka-aholle, kun puolivälieräsarja Kouvottarien ja Forssan Alun välillä ratkeaa perjantaina Kouvolassa

Katja Juurikko

Kaisa Lind toimii jo kolmatta kauttaan Kouvottarien kapteenina.
Kaisa Lind toimii jo kolmatta kauttaan Kouvottarien kapteenina.

Kapteeni Kaisa Lind ei ole uhrannut ajatustakaan sille, että Kouvottarien kausi naisten Korisliigassa päättyisi perjantaina.

Kutkuttavan jännittävä puolivälieräsarja Kouvottarien ja Forssan Alun välillä on tilanteessa 2—2.

Mansikka-ahon urheiluhallissa voittava joukkue etenee mitalipeleihin ja häviäjän kausi saa tylyn lopun.

Lindin mukaan neljän joukkoon selviytyminen on ollut jo pitkään Kouvottarien tavoitteena. Runkosarjassa joukkue sijoittui kolmanneksi.

Välieräpaikka olisi kapteenin mielestä osoitus siitä, että kehitys on kulkenut kolmen kauden aikana oikeaan suuntaan.

— Putoaminen olisi iso pettymys. Top-nelonen on meille realistinen tavoite. Sen toteutuminen helpottaisi varmasti pelaajien rekrytointia ensi kaudeksi ja lisäisi näkyvyyttämme.

Vasta kolmas kausi liigassa

Kouvottaret pelaa pääsarjatasolla vasta kolmatta kauttaan. Pudotuspeleihin se eteni toisen kerran. Vuosi sitten kausi päättyi runkosarjaan.

Kaisa Lind ja Roosa Frimodig ovat Kouvottarista ainoat pelaajat, jotka ovat olleet mukana koko liiga-ajanjakson.

Säynätsalon Riennon kasvatilla Lindillä, 31, on menossa Korisliigassa jo yhdestoista kausi.

Lind työskentelee laskuttajana. Hänen työpaikkansa on varsinaisesti Tampereella, mutta Kouvot on järjestänyt hänelle työpisteen Kouvolaan.

— Kouvottarissa on ollut koko ajan tekemisen meininki ja hyvä treenaamisen kulttuuri. Kaikki toiminnassa mukana olevat ovat aidosti ylpeitä siitä, mitä tehdään. Tämä on hyvä paikka sekä nuorille että vanhemmille pelaajille kehittyä.

Kouvolassa Lind on nähnyt kiinnostuksen naiskoripalloon nousevan hitaasti mutta varmasti.

Kuluvan kauden suurin yleisömäärä (648) koko sarjassa on ottelusta Kouvottaret—PeKa. Viime maanantaina kolmatta puolivälieräottelua seurasi 546 katsojaa.

— Perjantai-ilta ja sarja katkolla. Veikkaan seiskalla alkavaa yleisömäärää.

Perjantai-ilta ja sarja katkolla. Veikkaan seiskalla alkavaa yleisömäärää. — Kaisa Lind

Sarjan parhaat ulkomaalaiset Kouvolassa

Runkosarjassa Kouvottaret hävisi Forssan Alkua vastaan kaikki kolme keskinäistä ottelua.

— Runkosarjapelitkin olivat tiukkoja. Tämä playoff-sarja on ollut odotetun tasainen ja tunteikas. Pientä trash talkia (suunsoittoa) on ollut joukkueiden välillä, mutta ei sen isompaa vääntöä. Omassa joukkueessa ilmapiiri on hyvin positiivinen, Lind kuvailee.

Moises Garibay

Taeler Deer sivusi kauden syöttöennätystään keskiviikkona Forssassa. Amerikkalainen pelintekijä on tarjoillut hulppeat 11 koriin johtanutta syöttöä jo kolmessa ottelussa tällä kaudella.
Taeler Deer sivusi kauden syöttöennätystään keskiviikkona Forssassa. Amerikkalainen pelintekijä on tarjoillut hulppeat 11 koriin johtanutta syöttöä jo kolmessa ottelussa tällä kaudella.

Positiivisuus pulpahti pintaan taas keskiviikkona, kun Kouvottaret juhli toisen kerran Forssassa ja venytti jatkoaikavoitollaan sarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

Voitto irtosi vaikeimman kautta, sillä nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kouvolalaisjoukkue johti kymmenellä pisteellä.

— Annoimme puolustusvirheillämme muutaman helpon kolmosen Alulle, Lind kertasi neljännen 10-minuuttisen loppuhetkiä.

Claire Lamunu (26/14) oli elementissään korin alla ja Camille Zimmerman (22/7) säkitti neljä kolmosta. Pelintekijä Taeler Deer (19/9/11) piti joukkuetta kasassa.

Koko vahvistuskolmikko saa Lindiltä vuolaasti suitsutusta edesottamuksistaan.

Kahdella aiemmalla liigakaudella Kouvottaret on joutunut tekemään kokoonpanomuutoksia ulkomaalaisosastolla.

Tällä kaudella kellossa on soinut alusta alkaen toisenlainen sävel.

Osa vastustajien valmentajista hehkutti Lamunuta, Zimmermania ja Deeriä liigan parhaiksi vahvistuksiksi jo viime syksynä sarjan alussa.

— Hankinnat ovat olleet ihanteelliset. He ovat mahtavia tyyppejä ja kovia urheilijoita. On ollut iso etu, ettei tällä kaudella ole tarvinnut aloittaa työtä alusta kesken kauden, Lind kehuu.

Muissa naisten liigan ottelupareissa Hyvinkään Ponteva, Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz ovat jo varmistaneet paikkansa semifinaaleissa.

Puolivälierät 2—2

19.3. Kouvottaret—FoA 63—72

22.3. FoA—Kouvottaret 72—86

25.3. Kouvottaret—FoA 64—70

27.3. FoA—Kouvottaret 82—87 ja.

Luetuimmat

Kommentoidut