KPL kaatoi Manse PP:n ja matkaa Kuortaneelle pelaamaan SM-hallimitaleista – Iiro Haimi: "Se oli hienoa, että tunnetta löytyi nyt ihan reilusti"

Juha Tamminen / All Over Press

Juho Hacklin avasi Koplan juoksuhanat Manse PP:tä vastaan Tampereella.
Juho Hacklin avasi Koplan juoksuhanat Manse PP:tä vastaan Tampereella.

Kouvolan Pallonlyöjät pelaa maaliskuun puolivälissä hallipesäpallon SM-lopputurnauksessa Kuortaneella. Kopla varmisti paikkansa mitalimatseissa lauantaina Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, jossa se pehmitti Superpesiksen nousijajoukkueen Manse PP:n. Kotijoukkue hävisi paremmalleen selityksittä lukemin 0–2 (0–3, 1–2).

– Jatkoimme hyvää ulkopeliä. Se oli hienoa, että tunnetta löytyi nyt ihan reilusti. Välillä kävi jopa mielessä, ettei tunnetaso mene yli, KPL:n perjantaina 32 vuotta täyttänyt pelinjohtaja Iiro Haimi tuumi.

KPL hallitsi Manse-ottelun avausjaksoa selvästi. Juho Hacklin avasi ensimmäisessä vuorossa juoksuhanat kumauttamalla pallon kakkospuolelle väliin.

Ennen tätä Toni Laakso oli jo onnistunut kotiutuksessaan, mutta väärin sijoittunut tuomaristo hylkäsi käsittämättömästi KPL:n juoksun. Etenijä oli polviaan myöten kotipesässä ennen kuin Mansen lukkari Petteri Alanen sai pallon hanskaansa.

– Eihän tuollaisia virheitä saa tulla tällaisissa peleissä. Päätuomari myönsi virheensä pelin jälkeen, Haimi sanoi.

Toni Laakso ei tästä kuitenkaan polttanut päreitään, vaan latasi toisessa vuorossa pallon jälleen väliin: 0–2.

Manse PP pääsi kokeilemaan kotiutusta omalla sisävuorollaan kolmasti, mutta Koplan ulkokenttä torjui niin Juha Niemen, Tommi Malisen kuin Joonas Eirolankin yritykset.

Kolmannessa vuorossa KPL kehitteli palottoman ajolähdön. Jokeri Jere Dahlström ei onnistunut, mutta hänen jälkeensä Matti Latvala painoi kumuransa vastustamattomasti väliin.

Hyvän matsin kakkonen hihassaan pelannut Matti Saukko toi kouvolalaisten kolmesta juoksusta kaksi. Kolmostilanteet vieraat voittivat 7–3.

Laadukasta ulkopeliä

Manse PP hyökkäsi toisen jakson alkuun terävästi, mutta Juha Niemen ja Tommi Malisen kotiutukset pysähtyivät Toni Kohoseen ja Toni Laaksoon.

Kopla teki tasoittavallaan tilanteen kärjestä ja Jere Dahlström löi pehmeän linjaan. Tommi Mäentausta toi jakson johtojuoksun.

Ville Hotakainen löi numerot tasoihin toisessa vuorossa, mutta Ville Pesu kuittasi vierailijan taas johtoon tasoittavalla. Matti Latvala vaihtoi kovalla sivalluksellaan Pesun kolmoselle ja kun Mansen ulkokenttä nukkui, nopsajalka kiiti saman tien kotiin.

– Sisällä peli oli nihkeää, mutta niinhän se usein hallissa onkin. Emme ole siihen vielä erityisemmin panostaneet, Haimi kertoi.

Sasu Toikka oli Koplan kokoonpanosta sivussa. Mansea vastaan etukentän kaksikon muodostivat nyt Valtteri Luoma ja Anssi Lammila.

– Toikalla oli huilivuoro, Haimi mainitsi.

Muut lohkot avoinna

KPL on ensimmäinen lopputurnauspaikkansa lunastanut joukkue. Muissa lohkoissa tilanteet ovat vielä avoinna. Sunnuntaina ratkeaa Lohko A:n mitalipeleihin etenevä joukkue, kun Pattijoen Urheilijat ja Sotkamon Jymy kohtaavat kello 9 alkavassa ottelussa.

Lohko B:ssä on pelattu vasta kaksi ottelua. Joensuun Maila löi Siilinjärven ja Kitee yllätti eilen IPV:n Imatralla.

Lohko C:ssä Koskenkorva on kahden tappion myötä ulkona. Kossu hävisi sekä Vimpelille että Seinäjoen Jymy-Jusseille. Kankaanpäällä on tilillään yksi voitto, joka tuli Seinäjoki-pelistä. Tänä iltana KaMa kohtaa Vimpelin.