Kouvolalainen Anni Viantie haastoi olympiamitalisti Mira Potkosen ja nyrkkeili SM-hopeaa — Seuraa vaihtanut Viantie tekee töitä urheilun ehdoilla

Päivi Ahola

Anni Viantie (oikealla) oli tyytyväinen annettuaan SM-loppuottelussa kovan vastuksen kansainvälisesti menestyneelle Mira Potkoselle.
Anni Viantie (oikealla) oli tyytyväinen annettuaan SM-loppuottelussa kovan vastuksen kansainvälisesti menestyneelle Mira Potkoselle.

Kouvolan Nyrkkeilijöiden kasvatti Anni Viantie, 29, saavutti viikonloppuna uransa kolmannen SM-hopean.

60-kiloisten sarjaan 64-kiloisista siirtynyt Viantie otteli Töölön Kisahallissa Helsingissä loppuottelussa Mira Potkosta vastaan.

— Sarjavaihdon tein tulevaisuutta ajatellen. 60-kiloiset on olympiasarja, siis jos lajimme säilyy olympialaisten ohjelmassa. Olen kuusnelosissa pieni verrattuna vastustajiin. Kuuskymppisissä olen taas keskimääräistä isompi, joten tämä sarja sopii minulle paremmin, Viantie kertoo.

Tampereen Voimailuseuraa edustava Potkonen otti uransa kymmenennen Suomen mestaruuden, mutta tunnusti haastattelussa, että kulta oli kovan työn takana.

EM-kultaa, olympiapronssia ja MM-pronssia saavuttanut Potkonen antoi tunnustusta Viantielle.

— Kohtasimme aiemmin GeeBee-turnauksessa, ja silloin lähdin ottelemaan liian varovaisesti. Se ottelu osoitti kuitenkin minulle, että on mahdollisuus voittaa Mira. Nyt lähdin ottelun alusta alkaen hakemaan voittoa. Olen tyytyväinen suoritukseeni, Viantie kommentoi.

Kouvolassa asuva ja Lahden Kalevaa edustava Viantie on saavuttanut SM-kisoista pronssia 2014, hopeaa 2015 ja 2018 sekä mestaruudet 2016 ja 2017.

Vuoden 2016 lopulla Viantie osallistui ensimmäisiin kansainvälisiin arvokisoihinsa, mutta joutui pettymään Bulgarian Sofiassa EM-kilpailuissa, kun hän hävisi toisen kierroksen ottelunsa.

Viantie edusti aiemmin Rovaniemen Reipasta, mutta vaihtoi Lahden Kalevaan, josta hän löysi jo aiemmin harjoituspaikan valmentaja Kari Korhosen ohjauksessa.

Viantie piti välillä taukoa kilpanyrkkeilystä, mutta palasi entistä ehompana runsas vuosi sitten.

Ammatti ei ole muuttunut, mutta työn luonne on toisenlainen. Hän tekee nykyään sairaanhoitajan töitä keikkaluonteisesti, sillä kolmivuorotyön ja urheilun yhteensovittaminen kävi mahdottomaksi.

Luetuimmat