Koplan kärkilyöntikone Antti Hartikainen vihdoin tilastoykkönen Superpesiksessä — ”Etenijämiehemme ovat rautaisia äijiä”

Moises Garibay

KPL:n kärki Tommi Mäentausta ei kauaa pesien välillä viihtynyt IPV:tä vastaan. Mäentausta toi ottelussa komeat kuusi juoksua.
KPL:n kärki Tommi Mäentausta ei kauaa pesien välillä viihtynyt IPV:tä vastaan. Mäentausta toi ottelussa komeat kuusi juoksua.

Kouvolan Pallonlyöjät varmisti Superpesiksen runkosarjan kolmannen sijansa tiistaina Kouvolan pesäpallostadionilla. Kun KPL oli tehtävänsä tehnyt, kouvolalaisyleisön mielenkiinto keskittyi Antti Hartikaisen ja Vimpelin Vedon Sami Haapakosken väliseen kamppailuun kärkilyöntitilaston voitosta. Hartikainen oli ennen viimeistä kierrosta kaksi pistettä Haapakosken edellä.

— Vähän tukkoinen oli alku ja ajattelin, että nyt putosin Haapakosken kelkasta, Hartikainen (13/15) kertasi.

Haapakoski jyskytti Saarikentällä samaan aikaan kaksi kunnaria ja kaksi tavallista juoksua. Konkari tilastoi huimat 13 kärkilyöntiä ja peli näytti Hartikaisen osalta pelatulta.

Mutta Hartikainen tuli taistoon mukaan toisen jakson neljännen tasoittavalla, jolla 34-vuotias kymmenen Suomen mestaruuden mies pommitti kuusi kärkilyöntiä.

— Kyllähän meidän jätkät pelasivat minulle tuon voiton. Etenijämiehemme ovat rautaisia äijiä. Täytyy hattua nostaa, Hartikainen ylisti nopsakinttuisia Tommi Mäentaustaa, Santeri Löppöstä ja Ville Pesua.

Hartikainen oli Jymy-vuosinaan kolmesti tilaston kakkonen, joten voitto maistui varmasti makealta. KPL:n kolmosvahti nakutti runkosarjassa 7,4 kärkilyöntiä matsia kohden ja kaikkiaan 222 pistettä. Kouvolalainen paukutti onnistumisia yli 82 prosentin teholla.

Latvala kuudesti

KPL:n kotiuttajaosaston toimistopäällikkö Matti Latvala palasi omalle tasolleen muutaman hieman nihkeämmän pelin jälkeen. Latvala (8/11) sivalsi Imatran ulkokentästä kaikkiaan kuusi juoksua.

— Lyönti on ollut muutamassa edellisessä pelissä aika lailla kateissa. Nyt oli lyönti kepissä ja toivottavasti jatkuu näin.

Latvala löi runkosarjassa lopulta 2+66 juoksua, jolla irtosi lyöjätilaston kymmenes sija. Latvalan kohdalla kannattaa huomioida, että hän oli ainoa numerolla iskevä pelaaja kympin sakissa.

Latvalan mukaan KPL iski IPV:n kimppuun tarkoituksenaan varmistaa runkosarjan kolmas sija.

— Valitettavasti koko peli hävittiin, mutta kyllähän sitä on hävityn pelin jälkeen useasti harmittanut enemmänkin.

— Runkosarja on taputeltu ja olemme kolmansia. Se on meille varmasti oikea sija ja olemme siihen ihan tyytyväisiä, mutta nyt ne pelit vasta alkavat.

Latvalan mukaan Kopla-leirissä ei sorruttu valikoimaan sopivaa vastustajaa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

— Päätimme ottaa sen kolmannen sijan ja katsoa sitten kuka tulee vastaan. Olemme pelanneet kaksi kertaa JymyJusseja vastaan ja voittaneet molemmat. Lähtökohta voisi olla huonompikin.

Juho Hacklin (7/7) ja Sasu Toikka (4/8) löivät Imatraa vastaan kaksi juoksua mieheen. Kärjen Tommi Mäentausta (10/12) oli hirmuvedossa ja etenijätilaston kakkonen toi peräti kuusi juoksua.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset